Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 aug 2010 - Anul XV, nr. 195 (4486)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii unui bebeluş în stare critică: Este un copil foarte dorit, fetiţa noastră nu a aflat încă

O altă familie a povestit drama prin care trece după ce nou-născutul a suferit grave arsuri în incendiul de la Maternitatea Giuleşti, părinţii spunând, joi, că bebeluşul, aflat în prezent în starea cea mai critică, este un copil foarte dorit şi că fetiţa pe care o mai au nu a aflat încă de tragedie.

Familia Bostan a venit, joi, la Spitalul Grigore Alexandrescu, unde este internat în stare gravă bebeluşul, un băieţel botezat Constantin.

Tatăl a declarat jurnaliştilor că medicii sunt rezervaţi cu privire la starea micuţului, aflat în prezent în situaţia cea mai gravă. De asemenea, medicii le-au comunicat părinţilor că nou-născutul a avut nevoie de oxigen în noaptea de miercuri spre joi.

Copilul are arsuri pe 60 - 70% din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate mâinile, picioarele şi o ureche.

"Suntem marcaţi pe viaţă de tragedia asta. Nu am dormit de câteva nopţi. A fost un copil foarte dorit. Mai avem o fetiţă de şapte ani care nu ştie încă de tragedie", a spus tatăl.

Mama, Georgiana Bostan, a declarat că ea şi soţul ei au primit consiliere din partea psihologilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Părinţii au spus că nu acuză încă pe nimeni, dar au susţinut că vor să dea în judecată Maternitatea Giuleşti.

Ei au adăugat că nimeni nu le-a dat detalii despre cauzele incendiului sau despre vreo despăgubire, despre care au spus că "oricum nu are nici o valoare".

Părinţii bebeluşilor arşi în incendiu, care sunt în prezent internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, sunt lăsaţi să vină în vizită oricând, nu neapărat între anumite ore, au mai spus ei.

Joi, la Spitalul Grigore Alexandrescu au venit câteva persoane, care au aprins lumânări şi au pus flori şi jucării pe gardul unităţii sanitare.

În urmă cu o zi, Georgiana Bostan (29 de ani) a declarat că, în momentul în care s-a produs explozia urmată de incendiu de la Maternitatea Giuleşti, era pe holul de la etajul doi al unităţii sanitare şi că a văzut fum ieşind din spatele uşilor de la Secţia de Terapie Intensivă. Ea a mai spus că asistenta şefă a secţiei era şi ea pe hol.

Femeia a povestit că, după ce a văzut fumul care ieşea din camera în care erau bebeluşii, a început să strige după ajutor, moment în care toată lumea de pe acel etaj a început să se agite, unii încercând să forţeze uşile de la încăpere.

Georgiana Bostan a mai spus că era o situaţie disperată şi nu a putut să facă nimic, precizând că în scurt timp au ajuns şi pompierii, care au început să scoată copiii din camera unde s-a produs incendiul.

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase sunt răniţi grav în urma incendiului care a avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală.

Starea unuia dintre cei şase bebeluşi s-a agravat în ultimele 24 de ore, prognosticul este sever, iar ceilalţi cinci copii au o stare generală satisfăcătoare, în cazul lor neintervenind modificări, a declarat, joi dimineaţă, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru.

 

Geanina Sandu, geanina.sandu@mediafax.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii unui bebeluş în stare critică: Este un copil foarte dorit, fetiţa noastră nu a aflat încă.
 Vizualizări articol: 632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Părinţii unui bebeluş în stare critică: Este un copil foarte dorit, fetiţa noastră nu a aflat încă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei