Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2010 - Anul XV, nr. 191 (4482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Olguţa Vasilescu cere demisia lui Blaga pentru lipsa de reacţie faţă de manifestările autonomiste

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a cerut demisia "de urgenţă" a ministrului de Interne, Vasile Blaga, motivând că acesta nu a luat atitudine faţă de demersurile care au ca scop promovarea de către organizaţii extremiste a simbolurilor maghiare în Harghita şi Covasna şi a autonomiei teritoriale.

Olguţa Vasilescu a făcut aceste declaraţii sâmbătă, la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Solicit demisia de urgenţă a ministrului de Interne, Vasile Blaga, pentru că în această zonă statul român şi-a pierdut orice autoritate. Este inadmisibil să mergi pe stradă şi să vezi peste tot drapele maghiare şi secuieşti, inclusiv pe instituţiile publice. Nu văd nici o reacţie din partea Poliţiei, nici o reacţie din partea administraţiei publice, nici o reacţie din partea Prefecturii, instituţii aflate în subordinea Guvernului României. Şi mă întreb atunci de ce mai plătim un ministru al Administraţiei şi Internelor. Pe unde doarme Blaga? Trebuie să se trezească şi să vadă ce se întâmplă în această zonă unde a scăpat de sub control orice autoritate a statului", a declarat senatorul PSD.

Referindu-se la Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal, care se desfăşoară lângă oraşul Gheorgheni în aceeaşi perioadă cu Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului şi unde, sâmbătă, preşedintele partidului de extremă dreapta Jobbik, Vona Gabor, a îndemnat participanţii să intensifice demersurile pentru obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc, Olguţa Vasilescu a spus: "Vona Gabor, care este catalogat drept extremist inclusiv în Ungaria, mişună liber prin România şi face tot felul de afirmaţii foarte grave la adresa statului român. Ceea ce este mult mai grav decât ne imaginăm este faptul că Vona Gabor participă la o Universitate maghiară care este sponsorizată de statul român. Deci statul român practic plăteşte ca un individ extremist, xenofob, antisemit şi alte astfel de etichete care i s-au pus chiar în Ungaria să vină în România şi să-şi bată joc de statul român".

Olguţa Vasilescu a participat, sâmbătă, la dezbaterile organizate la Universitatea de Vară de la Izvorul Mureşului, alături de alţi membri ai PSD, care au susţinut că statul român i-a uitat pe românii din afara graniţelor şi pe cei care trăiesc în minoritate în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iar în absenţa unor măsuri menite să protejeze drepturile românilor din Covasna și Harghita "se va ajunge la ştergerea identităţii spaţiului, aşa cum a fost ştearsă şi identitatea multor români din zonă".

La Tabăra Tineretului Maghiar din Ardeal (Erdelyi Magyar Ifjak - EMI), care a început miercuri şi se va încheia duminică, liderul partidului de extremă-dreapta Jobbik, Vona Gabor, i-a îndemnat pe participanţi să ceară sprijinul autorităţilor centrale ungare pentru susţinerea proiectului privind autonomia Ţinutului Secuiesc.

Tabăra EMI are ca mesaj lupta pentru obţinerea autoguvernării Ardealului, coordonatorii acesteia fiind implicaţi în organizarea simpozioanelor privind mediatizarea referendumurilor autonomiste care au avut loc în 2006 -2007 în judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, precum şi a celor care au avut ca scop reabilitarea scriitorului Wass Albert.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Olguţa Vasilescu cere demisia lui Blaga pentru lipsa de reacţie faţă de manifestările autonomiste.
 Vizualizări articol: 370 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Olguţa Vasilescu cere demisia lui Blaga pentru lipsa de reacţie faţă de manifestările autonomiste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei