Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 aug 2010 - Anul XV, nr. 191 (4482)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Deputaţii dezbat, astăzi, în sesiunea extaordinară, Legea ANI; senatorii încep lucrul în comisii

Deputaţii se reunesc, astăzi, în plen, în sesiune extraordinară, pentru a dezbate forma revizuită a legii ANI, în urma solicitării în acest sens formulate de preşedintele Traian Băsescu, senatorii fiind şi ei convocaţi la lucru, între 16 şi 24 august, pentru a discuta mai multe proiecte de lege.

Camera Deputaţilor şi Senatul au fost convocate în sesiuni extraordinare în urma cererii şefului statului, Traian Băsescu făcând anunţul în acest sens în luna iulie, după publicarea Raportului CE pe tema justiţiei.

La Camera Deputaţilor, şedinţa în plen este programată să înceapă, astăzi, la ora 14.00, fiind precedată de o reuniune a Biroului Permanent şi de întâlniri ale grupurilor parlamentare.

Alături de proiectul legii ANI, deputaţii ar putea discuta în şedinţa de plen şi două proiecte vizând măsuri economice iniţiate de liberali, în condiţiile în care Comisia de buget-finanţe va reuşi să întocmească rapoarte la propunerile legislative, în şedinţa programată luni dimineaţă.

Proiectul Legii ANI a fost discutat săptămâna trecută în Comisia juridică a Camerei, aceasta adoptând, cu unanimitate de voturi, forma actului normativ care va intra în dezbaterea plenului. Textul rezultat în urma dezbaterilor din comisie reprezintă, practic, vechea formă a Legii ANI, care a fost trimisă de la Cameră la Senat în sesiunea trecută, fiind reintroduse prevederile respinse anterior de către Senat.

Comisia juridică a stabilit reintroducerea în Legea ANI a termenului de trei ani în care Agenţia poate face verificări, precum şi a prevederii referitoare la un singur formular al declaraţiei de avere, aşa cum a solicitat, în punctul său de vedere, susţinut în faţa comisiei, şi premierul Emil Boc. Formularul declaraţiei de avere va conţine date legate de bijuterii, conturi, case, singurul lucru care nu va apărea fiind adresa imobilelor.

De asemenea, deputaţii din comisie au decis să instituie obligativitatea de a-şi depune şi publica declaraţiile de avere pentru liderii de sindicat şi membrii CES, asemenea parlamentarilor, primarilor şi celorlalte categorii supuse acestei prevederi.

PNL a solicitat la şedinţa Biroului Permanent al Camerei de săptămâna trecută ca pe ordinea de zi a plenului reunit în sesiune extraordinară să fie discutate, pe lângă reexaminarea Legii ANI, şi două proiecte legislative iniţiate de liberali, referitoare la facilităţi fiscale şi măsuri anticriză. Membrii Comisiei de buget-finanţe ar fi trebuit să discute miercuri cele două iniţiative legislative, însă, din cauza lipsei de cvorum, lucrările au fost reprogramate pentru luni dimineaţă, astfel încât rapoartele să fie prezentate la prânz BP, apoi să intre în dezbaterea plenului. Propunerile legislative vizează "aprobarea unor măsuri de reducere a taxelor, impozitelor şi contribuţiilor sociale în vederea creării de noi locuri de muncă, creşterii economice şi a menţinerii puterii de cumpărare" şi "combaterea plăţilor întârziate de către autorităţile şi instituţiile publice".

 

Senatul a fost convocat de luni în sesiune extraordinară

Şi Senatul a fost convocat de astăzi în sesiune extraordinară. Biroul Permanent a decis ca senatorii să lucreze, în perioada 16-23 august, în comisiile permanente, în 24 august urmând să aibă loc dezbateri în plen asupra celor nouă proiecte de pe ordinea de zi.

Conducerea Senatului a introdus pe agenda sesiunii extraordinare trei proiecte solicitate de preşedintele Traian Băsescu, trei ordonanţe de urgenţă, cerute de partidele din opoziţie, două legi ce ţin de acquis-ul comunitar, la solicitarea Guvernului, precum şi reexaminarea legii parteneriatului public-privat, la cererea preşedintelui.

Preşedintele Traian Băsescu a solicitat convocarea sesiunii extraordinare pentru dezbaterea legii privind funcţionarea Curţii Constituţionale şi modificarea Codurilor de procedură, a legii de organizare a Agenţiei Naţionale de Integritate şi a legii privind accelerarea soluţionării proceselor.

La cererea partidelor de opoziţie, PSD, PC şi PNL, Biroul Permanent a introdus pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, în procedură de urgenţă, şi dezbaterea a trei ordonanţe ale Guvernului, referitoare la modificarea Codului Fiscal, descentralizarea în domeniul sănătăţii publice, respectiv finanţele publice locale.

La solicitarea Guvernului, senatorii vor dezbate şi vota, în sesiunea extraordinară, legea privitoare la exercitarea profesiunii de avocat şi legea privind regimul gazelor naturale.

Pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare de la Senat a fost introdusă şi cererea de reexaminare a legii privind parteneriatul public-privat, formulată de preşedintele Băsescu, sub motiv că textul adoptat de Parlament ar conţine inadvertenţe cu unele directive la nivel european.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputaţii dezbat, astăzi, în sesiunea extaordinară, Legea ANI; senatorii încep lucrul în comisii.
 Vizualizări articol: 341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputaţii dezbat, astăzi, în sesiunea extaordinară, Legea ANI; senatorii încep lucrul în comisii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei