Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IGPF: De opt ori mai multe droguri confiscate în primul semestru 2010 faţă de prima jumătate din 2009

Cantitatea de droguri confiscate de poliţiştii de frontieră în primul semestru din 2010 a crescut de opt ori faţă de cea din perioada similară a lui 2009, iar cea a aurului confiscat s-a dublat, creşteri înregistrându-se şi cu privire la numărul maşinilor furate din străinătate.

În prima jumătate a acestui an a fost descoperită o cantitate de droguri de opt ori mai mare decât în perioada similară din 2009, aceasta crescând de la 10,869 kilograme de droguri la 86,255 de kilograme de droguri. Din acestea, 85,620 kilograme erau de heroină, 0,503 kilograme de haşiş, 0,031 kilograme de canabis şi 0,101 kilograme de opium, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Totodată au fost constatate 49 de infracţiuni la regimul stupefiantelor, persoanele implicate în traficul de droguri provenind din Bulgaria, Republica Moldova şi România. Numărul autoturismelor furate din străinătate a crescut în primul semestru din 2010 faţă de perioada similară din 2009, de la 111 la 153, cele mai multe din Italia.

Poliţiştii de frontieră au mai descoperit 48 de arme, 2.471 cartuşe şi 0,250 kilograme de explozibil, fiind constatate 50 infracţiuni de trafic de arme, muniţii, explozivi şi produse toxice. Cei implicaţi în această activitate ilegală provin din Italia, Slovenia, Turcia, Spania, Serbia, Ucraina, Austria, Republica Moldova şi România.

Traficul nelegal cu bunuri de larg consum, metale preţioase şi obiecte de patrimoniu se menţine în continuare la cote ridicate, persoanele implicate, atât cetăţeni români cât şi străini, intenţionând să obţină profituri substanţiale din vânzarea acestora, potrivit sursei citate.

În primul semestru al anului 2010, poliţiştii de frontieră au confiscat 5,338 kilograme de aur, 314 kilograme de argint şi 59 obiecte de patrimoniu.

Astfel, s-a constatat o creştere semnificativă a acţiunilor de trafic ilegal cu metale şi pietre preţioase, faţă de perioada similară a anului trecut când s-au confiscat 2,580 kilograme de aur, 83,341 kilograme de argint şi 31 obiecte de patrimoniu.

Au fost constatate 94 infracţiuni de natură economico financiară în care au fost implicate persoane provenind din România, Ucraina, Bulgaria, Republica Moldova, Serbia, Turcia, Ungaria, China, Rusia, Grecia sau Franţa.

Şi traficul ilegal cu ţigări a luat o amploare deosebită în ultimii ani la frontierele României, notează IGPF care arată că traficanţii, mizează pe "profitul" impresionant pe care îl pot obţine din comercializarea "la negru" atât pe pieţele de desfacere din ţara noastră, cât mai ales pe cele din Occident, unde preţul unui pachet de ţigări este de patru ori mai mare decât în România.

De la începutul anului, poliţiştii de frontieră au reţinut - independent sau în cooperare cu alte instituţii - pentru a confisca 4.764.240 pachete ţigări cu o valoare aproximativă de 21.900.000 lei.

În sfera braconajului piscicol, au fost reţinute 87 ambarcaţiuni, 25 motoare bărci, 313.509 metri de plase monofilament, 358 alte unelte de pescuit, 8.200,9 kilograme de peşte dintre care 62,9 kilograme de sturion, 45,6 kilograme icre, fiind constatate 568 infracţiuni privind braconajul piscicol şi aplicate 490 contravenţii în valoare de 97.190 de lei.

Poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au depistat la frontierele României bunuri contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate, respectiv 13.349 bucăţi articole de îmbrăcăminte şi lenjerie contrafăcute purtând mărci internaţionale protejate, 53.077 bucăţi produse de parfumerie contrafăcute şi 48.847 perechi de încălţăminte.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IGPF: De opt ori mai multe droguri confiscate în primul semestru 2010 faţă de prima jumătate din 2009.
 Vizualizări articol: 464 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IGPF: De opt ori mai multe droguri confiscate în primul semestru 2010 faţă de prima jumătate din 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei