Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Facilitate

Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi o parte din bani în schimbul bonului fiscal

Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiţi, în schimbul bonurilor fiscale, şi vor beneficia de deduceri fiscale pentru lucrări de reabilitare a locuinţelor, plafoanele anuale în funcţie de care vor fi calculate aceste facilităţi urmând să fie decise de Guvern.

Facilităţile au fost anunţate, sâmbătă, de premierul Emil Boc, care a apreciat că astfel poate fi contracarată evaziunea fiscală.

"Vrem să punem în practică, prin modificările propuse la începutul toamnei la Codul Fiscal, astfel încât să beneficieze de bonificaţii cetăţenii care îşi realizează amenajări ale casei, ale apartamentului, prin deduceri fiscale. Acele lucruri pe care ei le fac li se va scădea din impozitul pe care îl au de plătit. De asemenea, o măsură avută în vedere este ca toţi cei care vor avea bonuri fiscale adunate până la un anumit plafon să beneficieze de o primă din acea sumă de bani, pentru a-i încuraja să ceară bonuri fiscale pentru produse care se cumpără în România, de la pâine până la lucruri foarte scumpe şi de folosinţă medie sau îndelungată ori de lucrări", a spus Boc.

În cazul bonurilor fiscale, premierul a precizat că Executivul va stabili un plafon anual, din care un procent va fi returnat consumatorului, ca o metodă de combatere a evaziunii fiscale.

Referitor la deducerile fiscale pentru reabilitarea locuinţelor, ministrul Economiei, Adriean Videanu, aflat alături de premierul Emil Boc, a precizat că din totalul cheltuielilor efectuate pentru materialele şi serviciile utilizate la reabilitarea unei locuinţe, un anumit procent care va acoperi "un cuantum stimulativ" va fi deductibil.

 

Facilităţile pentru bonuri fiscale şi reabilitarea casei vor fi acordate din trimestrul IV sau 2011

Proiectul privind returnarea de către stat a unei sume de bani către consumatori în schimbul bonurilor fiscale şi acordarea de deduceri fiscale pentru lucrări de reabilitare a locuinţelor va fi finalizat la începutul lunii septembrie şi aplicat din trimestrul IV al anului sau începând cu anul viitor

În prezent, proiectul de act normativ prin care vor fi introduse aceste facilităţi se află în lucru la Ministerul Finanţelor.

"Obiectivul meu este ca actul normativ să intre în vigoare din trimestrul IV al anului 2010 sau cel târziu la 1 ianuarie 2011", a declarat, duminică seara, premierul Emil Boc, la postul public de televiziune.

El a apreciat că aceste facilităţi destinate cumpărătorilor vor contribui la combaterea "micii evaziuni fiscale".

Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi de la stat o parte din banii cheltuiţi, în schimbul bonurilor fiscale, şi vor beneficia de deduceri fiscale pentru lucrări de reabilitare a locuinţelor, plafoanele anuale în funcţie de care vor fi calculate aceste facilităţi urmând să fie decise de Guvern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi o parte din bani în schimbul bonului fiscal.
 Vizualizări articol: 1002 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Cumpărătorii de bunuri şi servicii vor primi o parte din bani în schimbul bonului fiscal5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei