Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 26 iul 2010 - Anul XV, nr. 173 (4464)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Uniunea Europeană acordă României un milion de euro pentru două programe de mediu

Uniunea Europeană va acorda Apelor Române şi unei fundaţii transilvănene un milion de euro după ce a aprobat două proiecte ale acestor organisme referitoare la managementul integrat al apei şi la protejarea unei zone verzi din zona Sighişoara - Târnava Mare, potrivit site-ului oficial europa.eu.

Această decizie nu este singulară, Comisia Europeană oferind în total 250 de milioane de euro pentru 210 astfel de proiecte, aprobate în cadrul programului amplu LIFE+ (Viaţa pe plus – n.r.), derulat în perioada 2007 – 2013.

Potrivit sursei citate, acest program este la a treia ediţie, iar din peste 600 de proiecte propuse de organisme publice sau private din 27 de state membre, doar 210 au fost admise pentru finanţare, printre care şi două proiecte ale României.

Astfel, va fi finanţat cu 700.000 de euro proiectul de mediu "Apă curată" înaintat de Compania Naţională Apele Române – Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor.

Proiectul îşi propune să dezvolte, la nivelul bazinelor hidrografice, un sistem de management integrat al apei pentru a identifica apele aflate sub ameninţare şi să desemneze zonele vulnerabile, mai notează sursa citată care arată că, astfel, se oferă autorităţilor un mijloc de dezvoltare eficientă a bazinelor hidrografice pentru politicile de gestionare a râului Bârlad şi pentru evaluarea impactului acestora.

Un alt proiect aprobat pentru finanţare de către UE este cel al fundaţiei ADEPT din Transilvania, caz în care Uniunea Europeană va da 300.000 de euro pentru găsirea unor soluţii de mediu si protejare a naturii.

Acest proiect îşi propune protejarea unor zone verzi din zona Sighişoara - Târnava Mare.

Astfel, fundaţia ADEPT Transilvania va întocmi evaluări în teren privind conservarea unui habitat înverzit de 10.000 de hectare, iar în urma consultărilor cu agricultorii şi cu alţi factori va realiza planuri de acţiune în acest sens pentru zonele vizate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uniunea Europeană acordă României un milion de euro pentru două programe de mediu.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uniunea Europeană acordă României un milion de euro pentru două programe de mediu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei