Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2010 - Anul XV, nr. 153 (4444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iohannis despre măsurile Guvernului: Acestea nu relansează economia, ci o sugrumă în plus

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, despre măsurile de austeritate ale Guvernului, că acestea "nu relansează economia, ci o sugrumă în plus", adăugând că premierul se ocupă de "cota de benzină a primarului" în loc să se ocupe de criza economică, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primarul municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ar fi fost de acord cu "o creştere mică" de TVA şi a cotei unice, dacă banii ar fi fost redirecţionaţi spre investiţii, însă nu întrevede astfel de măsuri, iar în aceste condiţii economia "va fi sugrumată".

"Cred că putea fi posibilă o creştere mică a TVA şi a cotei unice, dacă banii suplimentari se dirijează în măsuri de relansare economică. Doar creşterea acestor impozite şi trecerea banilor la consum sau salarii este o măsură foarte gravă, care nu numai că nu relansează economia, ci o sugrumă în plus", a spus Iohannis.

În plus, primarul a afirmat că modificările din domeniul fiscal nu se pot lua "de azi pe mâine şi noaptea" şi că aşteaptă de la Guvernul Boc să îi explice cum să îi cheme din nou la ghişeele Primăriei pe sibienii care şi-au plătit deja impozitele la începutul anului.

"Nu se poate modifica legislaţia în acest domeniu (domeniul fiscal - n.r.) de azi pe mâine şi noaptea. Se poate discuta şi sunt posibile modificări, dar ele trebuie analizate şi hotărârea trebuie luată într-un termen acceptabil. Foarte mulţi sibieni şi-au plătit impozitele la începutul anului, pentru a beneficia de acea bonificaţie. Acum este discutabil dacă putem să îi chemăm înapoi şi să le spunem «aţi plătit tot, dar acum trebuie să mai plătiţi o dată». Vom vedea care sunt măsurile şi cum îşi imaginează Guvernul că trebuie aplicate", a afirmat Iohannis.

Primarul Sibiului crede că Guvernul pasează criza economică pe umerii administraţiilor locale, acestea fiind "îngropate".

"Administraţiile locale vor fi îngropate. Este foarte clar că nu au pârghiile necesare pentru a rezolva criza. De aceea într-o ţară există un Guvern care dispune de pârghii macroeconomice pentru a interveni acolo unde administraţiile locale nu pot interveni. Dar noi, acum, avem un Guvern cu un prim- ministru care se ocupă de cota de bezină la maşina primarului, dar nu se preocupă de criza economică şi o duce, în bună parte, în administraţiile locale. Cu certitudine nu vom contracara criza economică", a declarat Iohannis.

Primarul Sibiului a spus că este de acord cu reducerea numărului de bugetari, dar a adăugat "este interesant" şi "curios" că reducerea se face doar în administraţiile locale, dar nu şi la ministere şi direcţiile judeţene.

"Este interesant cum se guvernează tot noaptea şi de pe o zi pe alta - asta ca şi formă. Ca şi fond, este clar că dacă trebuie redus numărul bugetarilor, această măsură va afecta şi administraţiile publice locale. Curios este că deocamdată afectează numai administraţiile publice locale. Nu am văzut nicio intenţie de a reduce numărul personalului din ministere sau din direcţiile judeţene, deşi se vorbeşte de foarte multă vreme despre asta. Probabil că Guvernul, în înţelepciunea sa, a considerat că trebuie să înceapă de aici", a spus Iohannis.

Guvernul a decis, miercuri, disponibilizarea a aproximativ 55.000 până la 60.000 angajaţi din sectorul public, dintre care cei mai mulţi, respectiv circa 54.000 persoane, vor fi concediaţi din administraţia locală, iar restul din ministerele Administraţiei, Muncii, Educaţiei şi Agriculturii.

Disponibilizările de personal vor fi efectuate pe baza standardelor de cost, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iohannis despre măsurile Guvernului: Acestea nu relansează economia, ci o sugrumă în plus.
 Vizualizări articol: 478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Iohannis despre măsurile Guvernului: Acestea nu relansează economia, ci o sugrumă în plus0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei