Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 iul 2010 - Anul XV, nr. 153 (4444)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

ANAF a colectat venituri peste nivelul programat în iunie, pe fondul unor încasări mai bune din TVA

ANAF a colectat în luna iunie venituri la buget în valoare de 11,23 miliarde de lei, cu 0,5% peste nivelul programat şi cu 11,2% mai mult faţă de încasările din aceeaşi perioadă a anului trecut, în special pe fondul unor realizări peste aşteptări din TVA, reiese din datele instituţiei.

Veniturile programate de către Ministerul Finanţelor Publice (MFP) pentru luna iunie au fost de 11,17 miliarde de lei.

În structură, veniturile la bugetul de stat în luna iunie au fost de 7,38 miliarde de lei, cu 5,32% peste nivelul proiectat şi cu 24,97% mai mari decât veniturile din perioada similară din 2009, de 5,9 miliarde de lei.

Creşterea peste aşteptări a veniturilor la bugetul de stat a fost determinată în principal de încasările din taxa pe valoarea adăugată, care s-au ridicat la 3,23 miliarde de lei, cu 12,68% peste prevederile bugetare şi cu 18,32% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Accizele au adus la buget 1,37 miliarde de lei, fiind cu circa 3% sub programul bugetat, dar mai mari cu 22,72% faţă de iunie anul trecut.

Din impozitul pe venit şi salarii, statul a încasat 1,57 miliarde de lei, adica 97,04% din prevederile bugetare şi cu 3,48% mai mult decât în perioada similară din 2009.

De asemenea, ANAF a avut încasări la capitolul "rest venituri" (obligaţii restante - n.r.) de 1,07 miliarde lei, cu 37,34% peste prevederile bugetare (783,84 milioane lei), respectiv, cu 204,51% mai mult decât în luna iunie 2009.

Veniturile la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii - n.r.) s-au situat la 2,67 miliarde de lei, cu aproximativ 5% sub nivelul proiectat şi mai puţin cu 11,4% decât la mijlocul anului trecut.

Bugetul Fondului naţional unic de asigurări de sănătate a contribuit cu 1,07 miliarde de lei la veniturile bugetare, dar a fost cu aproape 12% sub nivelul programat.

Veniturile statului la bugetul asigurărilor pentru şomaj s-au ridicat la 105,19 milioane de lei, respectiv 88,68% din prevederile bugetare şi cu 6,41% mai mult decât în iunie anul trecut.

În primele cinci luni ale anului, veniturile bugetului general consolidat s-au redus cu 1,6% în primele cinci luni, la 64,2 miliarde lei, în condiţiile unor încasări în scădere cu 7,8% la TVA, 6,4% la impozitul pe venit, 2,7% la impozitul pe profit şi 4,4% la CAS-uri.

Astfel, deficitul a urcat la 16,7 miliarde lei, adică 3,1% din PIB.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ANAF a colectat venituri peste nivelul programat în iunie, pe fondul unor încasări mai bune din TVA.
 Vizualizări articol: 440 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ANAF a colectat venituri peste nivelul programat în iunie, pe fondul unor încasări mai bune din TVA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei