Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 18 iun 2010 - Anul XV, nr. 141 (4432)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restricţii

Plafonul lunar de carburanţi pentru maşinile instituţiilor publice, redus la jumătate

Plafonul lunar de carburanţi alocat instituţiilor publice pentru parcul auto va fi redus cu 50%, până la sfârşitul anului, concomitent cu diminuarea cu 20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii, a declarat, ieri, premierul Emil Boc.

Astfel, limita de carburanţi care pot fi consumaţi pe parcursul unei luni cu maşinile instituţiilor de stat va fi redusă de la 400 litri la 200 litri pentru miniştri, secretari de stat, subsecretari de stat şi conducătorii de autorităţi, de la 300 litri la 150 litri pentru ceilalţi angajaţi din ministere şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, de la 350 litri la 175 litri pentru prefecturi şi de la 300 litri la 150 litri pentru consilii judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Consumul de carburanţi va fi redus la jumătate şi în cazul consiliilor locale, de la 250 litri la 125 litri, precum şi la consiliile comunale, de la 150 litri la 75 litri.

Potrivit premierului, un raport al Curţii de Conturi a indicat că în domeniul normativelor de carburanţi există "un vid legislativ" care permite unor consilii judeţene şi locale să beneficieze de un nivel nelimitat de carburanţi pentru parcul auto.

 

Cheltuielile cu bunuri şi servicii, reduse cu 20%,

În privinţa cheltuielilor cu bunuri şi servicii, acestea vor fi reduse cu 20%, în trimestrele III şi IV ale anului, la toate autorităţile şi instituţiile publice, exceptate fiind cheltuielile pentru plata serviciilor medicale, a medicamentelor şi a materialelor sanitare.

În categoria cheltuielilor aferente bunurilor şi serviciilor sunt incluse cele legate de combustibil, furnituri, deplasări externe şi interne, telefon, achiziţii de mobilier.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, în urma diminuării cu 20% a cheltuielilor cu bunurile şi serviciile, progamate pentru a doua jumătate a anului 2010, se vor realiza economii de 330 milioane euro. Din această sumă, 27 milioane euro va reprezenta economia realizată prin diminuarea la jumătate a plafonului de carburanţi.

Potrivit comunicatului, de la decizia de reducere a plafonului va fi execptat consumul de carburanţi aprobat pentru activităţile operative de inspecţie la vamă şi gardă financiară, pentru activităţile de transport valori, pentru serviciile de ambulanţă şi SMURD, pentru activităţile specifice de intervenţie desfăşurate de instituţiile din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pentru transportul persoanelor private de libertate, precum şi pentru transportul elevilor
cu microbuze şcolare.

 

Reprezentanţii statului în CA, obligaţi să îşi doneze indemnizaţiile

Boc a precizat totodată că reprezentanţii statului în consilii de administraţie din companii la care statul este acţionar minoritar vor fi obligaţi să îşi doneze indemnizaţiile într-un fond de solidaritate, în caz contrar urmând să fie demişi.

Surse oficiale au declarat, miercuri seara, agenţiei MEDIAFAX, că nivelul cheltuielilor cu deplasările, telefoane, carburanţi şi birotică va fi redus cu 50% la nivelul tuturor instituţiilor guvernamentale, pornind de la cabinetul premierului şi până la agenţii, concomitent cu diminuarea cu 20% a costurilor cu bunuri şi servicii şi reducerea cu 25% a numărului de angajaţi.

Reducerile de cheltuieli au fost decise în şedinţa de miercuri seara a Guvernului.

Sursele au mai declarat că Executivul a decis totodată ca reprezentanţii statului în adunările generale ale acţionarilor din companiile unde statul este acţionar minoritar să îşi doneze indemnizaţia într-un cont de solidaritate, refuzul fiind sancţionat prin înlocuirea acestora din AGA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plafonul lunar de carburanţi pentru maşinile instituţiilor publice, redus la jumătate.
 Vizualizări articol: 374 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plafonul lunar de carburanţi pentru maşinile instituţiilor publice, redus la jumătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei