Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 iun 2010 - Anul XV, nr. 138 (4429)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ponta: Senatorii PSD vor vota pentru desemnarea lui Teodor Meleşcanu judecător la CC

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, ieri, după şedinţa BPN, că senatorii social-democraţi vor vota pentru desemnarea lui Teodor Meleşcanu judecător la Curtea Constituţională, în virtutea capacităţii profesionale, juridice şi morale a acestuia.

"Azi (luni, n.r.), în mod sigur, fără a avea o opţiune politică, majoritatea, probabil toţi senatorii noştri, vor vota pentru Teodor Meleşcanu, dar în primul şi în primul rând din punctul de vedere al aprecierii capacităţii profesionale, juridice şi morale a domnului Meleşcanu, aşa cum au votat foarte mulţi parlamentari de la toate grupurile pentru Valer Dorneanu, în primul şi în primul rând ţinând cont de capacităţile sale persoanle şi nu de un vot politic", a declarat Ponta.

În Parlament sunt dispute privind desemnarea a doi judecători constituţionali.

În 2 iunie, plenul Senatulului a decis cu 56 de voturi "pentru", opt abţineri şi 50 de voturi "împotrivă", să respingă ordinea de zi a şedinţei care includea, la primul punct, alegerea unui judecător la Curtea Constituţională.

Raportul întocmit de Comisia juridică a Senatului a dat aviz favorabil, cu 5 voturi "pentru" şi trei abţineri, candidatului propus de grupul PNL, Teodor Meleşcanu, în timp ce Antoanella Motoc, propusă de PDL, nu a obţinut nici un vot favorabil.

Senatul, ca şi Camera Deputaţilor, trebuia să desemneze un judecător la Curtea Constituţională până în 7 iunie.

Candidatul propus de PSD pentru funcţia de judecător al Curţii Constituţionale din partea Camerei Deputaţilor, Valer Dorneanu, a obţinut, în plen, 161 de voturi favorabile, iar contracandidatul său propus de PDL Ştefan Minea a obţinut 123 de voturi, dar preşedinta Camerei Deputaţilor Roberta Anastase a refuzat să-l valideze pe Dorneanu, arătând că acesta trebuia să întrunească 168 de voturi favorabile.

Reprezentanţii PSD au apreciat că Dorneanu a obţinut voturile majorităţii deputaţilor prezenţi şi trebuie numit la Curtea Constituţională, invocând două decizii ale acestui for care precizează că hotărârile Parlamentului se iau cu majoritate simplă.

În replică, Anastase a susţinut că legea de organizare şi funcţionare a curţii Constituţionale prevede că alegerea judecătorilor Curţii se face cu votul majorităţii din numărul total al deputaţilor, iar în cazul lui Dorneanu trebuie reluat votul într-o nouă şedinţă.

Potrivit Constituţiei, Curtea Constituţională se compune din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de 9 ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Trei judecători sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României. Judecătorii Curţii Constituţionale aleg, prin vot secret, preşedintele acesteia, pentru o perioadă de 3 ani. Curtea Constituţională se înnoieşte cu o treime din judecătorii ei, din 3 în 3 ani, în condiţiile prevăzute de legea organică a Curţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta: Senatorii PSD vor vota pentru desemnarea lui Teodor Meleşcanu judecător la CC.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ponta: Senatorii PSD vor vota pentru desemnarea lui Teodor Meleşcanu judecător la CC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Judecator la CC trimis de
(15 iun 2010, 13:16:29
ce mai poate face unul ca Melescanu la C.C.? este depasit si ca virsta si cunostinte juridice.....cel putin de 20 ani o filfiie numai pe la toate televiziunile prin discursuri, pe salile si bufetul parlamentului......Mai stie el ceva de Codul Civil, Penal,... vai de capul nostru ce oameni avem peste tot.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei