Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 mai 2010 - Anul XV, nr. 116 (4407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hossu: Am propus impozitarea cu 30% a drepturilor de autor şi a PFA; nu ştiu dacă Guvernul acceptă

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX că a propus Guvernului, ca alternativă la îngheţarea pensiilor, impozitarea drepturilor de autor şi a PFA-urilor cu 30 la sută, dar nu a primit nici un răspuns de la Executiv, dacă este sau nu de acord cu această măsură.

Hossu a precizat că cei care sunt plătiţi exclusiv din drepturi de autor şi persoanele fizice autorizate trebuie să plătească aceleaşi impozite pe care le prevede orice contract individual de muncă, respectiv de 30 la sută.

Sindicatele propun ca măsuri alternative pentru economie la bugetul statului impozitarea diferenţiată, lărgirea bazei de impozitare pentru persoanele fizice autorizate (PFA) şi pentru cei care câştigă venituri exclusiv din drepturi de autor, îngheţarea, şi nu diminuarea pensiilor.

Sindicatele cred că se poate modifica scrisoarea de intenţie către FMI astfel încât salariile bugetarilor să scadă cu zece la sută şi doar în 2010, fără fi diminuate deloc pensiile, iar diferenţa să fie luată de la stimulente, achiziţii şi servicii.

Măsurile propuse de sindicalişti prevăd şi limitarea achiziţiilor, a bunurilor şi serviciilor, precum şi eliminarea micii evaziuni prin plata accizelor la combustibil pentru comercianţi. De asemenea, sindicaliştii au spus că nu sunt de acord cu măsurile aberante precum impozitarea tichetelor de masă.

Consiliul Economic şi Social (CES) a trimis Guvernului, la solicitarea sindicatelor şi patronatelor, o solicitare de redactare a unei noi scrisori pentru Fondul Monetar Internaţional, în care să fie incluse măsurile propuse de cele două părţi.

Scrisoarea către FMI trebuie aprobată de Guvern până miercurea viitoare, ca să poată fi avizată şi de board-ul Fondului, la finele lunii iunie, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu.

"Miercurea viitoare este termenul limită de aprobare în Guvern a scrisorii pentru ca aceasta să intre în aprobarea FMI de la finele lunii iunie", a afirmat el.

Premierul Emil Boc a anunţat, în şedinţa de ieri a Cabinetului, că Guvernul intenţionează să îşi asume răspunderea în faţa Parlamentului pentru măsurile de reducere a cheltuielilor bugetare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hossu: Am propus impozitarea cu 30% a drepturilor de autor şi a PFA; nu ştiu dacă Guvernul acceptă.
 Vizualizări articol: 404 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hossu: Am propus impozitarea cu 30% a drepturilor de autor şi a PFA; nu ştiu dacă Guvernul acceptă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei