Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 apr 2010 - Anul XV, nr. 89 (4380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restricţii

Traficul aerian, menţinut închis până astăzi, la ora 12.00

Comitetul guvernamental pentru situaţii de urgenţă a decis ca traficul aerian să fie menţinut închis pe întreg teritoriul României până astăzi, la ora 12.00.

Restricţia nu va fi aplicată aeronavelor care survolează România la o altitudine de peste 8.000 metri, a precizat premierul Emil Boc.

Anterior, Comitetul guvernamental a decis ca întregul spaţiu aerian pe teritoriul României să fie închis începând de sâmbătă, ora 18.00, până cel puţin duminică, la ora 12.00, când sunt analizate date actualizate.

"Norul de cenuşă vulcanică acoperă în acest moment întreg teritoriul României, dar nu există depăşiri ale concentraţiilor maxime admise de poluanţi şi nici probleme din punct de vedere al calităţii aerului, astfel că nu există recomandări speciale pentru populaţie", a spus Boc.

El a cerut populaţiei să înţeleagă că decizia de restricţionare a traficului aerian nu a fost luată exclusiv la iniţiativa autorităţilor române, ci este legată direct de informaţiile comunicate de către reprezentanţii Aviaţiei Civile Europene şi cei ai Uniunii Europene, cu caracter obligatoriu pentru România.

În privinţa unor eventuale măsuri speciale de protecţie pentru populaţie, acestea vor fi recomandate de către autorităţile române în funcţie de evoluţia situaţiei şi modul în care vor proceda celelalte state UE.

O nouă reuniune a comitetului pentru situaţii de urgenţă va fi organizată astăzi, la 10.00.

Un nor de cenuşă provocat de erupţia unui vulcan în Islanda perturbă traficul aerian în Europa, determinând închiderea spaţiilor aeriene din mai multe state.

 

Tarom a anulat 70 de curse programate pentru duminică şi luni

Tarom a anulat 45 de curse programate pentru ieri şi 25 de zboruri care ar fi trebuit să aibă loc astăzi, din cauza restricţionării traficului aerian ca urmare a norului de cenuşă generat de erupţia vulcanului din Islanda, a anunţat compania.

Zborurile de astăzi anulate ar fi trebuit să ajungă din Bucureşti la Tel Aviv, Strasbourg, Munchen, Bruxelles, Sofia, Viena, Istanbul, Roma, Atena, Valencia, Zurich, Frankfurt, Madrid, Belgrad, Bari, Paris, Londra, Amsterdam, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca, Oradea şi Iaşi, cu retur.

"Pasagerii afectaţi de această situaţie sunt rugaţi să contacteze agenţiile emitente şi agenţiile TAROM pentru reprogramarea călătoriei sau rambursarea contravalorii biletului achitat. (...) În funcţie de deciziile luate de către autorităţile interne şi internaţionale cu privire la restricţiile spaţiului aerian, programul curselor operate de TAROM va mai putea suferi modificări în scopul asigurării operării zborurilor în deplină siguranţă", se arată într-un comunicat al companiei.

Din cauza anulării curselor, Tarom înregistrează zilnic pierderi estimate la circa un milion de euro. De vineri până duminică operatorul aerian deţinut de stat a anulat peste 100 de zboruri, fiind afectaţi peste 15.600 de pasageri.

Totodată, Blue Air a anunţat că a anulat duminică 20 de curse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Traficul aerian, menţinut închis până astăzi, la ora 12.00.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Traficul aerian, menţinut închis până astăzi, la ora 12.000.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei