Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 19 apr 2010 - Anul XV, nr. 89 (4380)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acord pentru reducerea accizei la motorină până la 1 mai

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, şi preşedintele LAPAR, Nicolae Sitaru, au încheiat, ieri, un protocol care cuprinde, printre altele, reducerea accizei la motorina folosită în agricultură, la 21 euro/1.000 litri, până la data de 1 mai.

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) a anunţat că va organiza, la 22 aprilie, un miting şi un marş de protest în Capitală, cerând în principal reducerea accizei la motorina folosită în agricultură şi sustenabilitatea tarifelor pentru apa de irigat.

Ca urmare, Dumitru a invitat reprezentanţii LAPAR la discuţii.

Părţile au convenit, pe lângă reducerea accizei la motorină, constituirea unui grup de lucru format din reprezentanţi ai MADR şi LAPAR care să desfăşoare negocieri cu Administraţia Naţională a Îmbunătăţirilor Funciare pentru găsirea unor soluţii de reducere a costului irigaţiilor, se arată într-un comunicat al ministerului.

Totodată, s-a hotărât iniţierea unei măsuri legislative care să ia în considerarea stimularea asigurării producţiei agricole prin subvenţionarea primelor de asigurare. Un grup de lucru va elabora în acest sens un proiect de hotărâre de guvern.

Totodată, prin acest protocol LAPAR recunoaşte că plăţile efectuate de APIA sunt în grafic şi solicită ca acestea să fi plătite până la 30 aprilie 2010 în proporţie de 80%, conform comunicatului.

MADR îşi menţine poziţia cu privire la cultivarea de organisme modificate genetic.

"Ministerul Agriculturii a adoptat o poziţie prudentă, corelată cu evaluarea ştiinţifică a EFSA, care susţine cultivarea acestora dacă există un interes economic pentru România. MADR face demersuri în acest sens, ca toate ministerele implicate în această evaluare să susţină o poziţie comună la nivelul Guvernului", se mai arată în comunicat.

La 9 aprilie, când a decis declanşarea protestelor, LAPAR anunţa că întârzierea nejustificată a HG privind reducerea accizei la motorină până la nivelul de 21 de euro/tonă conduce la blocarea activităţii agricole, cu serioase repercusiuni asupra producţiei din acest an şi implicit a rezultatelor economice ale companiilor care activează în agricultură.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Acord pentru reducerea accizei la motorină până la 1 mai.
 Vizualizări articol: 553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Acord pentru reducerea accizei la motorină până la 1 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei