Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 10 apr 2010 - Anul XV, nr. 82 (4373)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat un protocol şi cu medicii specialişti

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a semnat şi cu medicii specialişti un protocol, la fel ca în cazul doctorilor de familie, aceştia reclamând în principal plata nediferenţiată a specialităţilor medicale şi chirurgicale.

Discuţiile dintre medicii specialişti şi conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate s-au încheiat joi, aproape de miezul nopţii, după aproximativ 13 ore de negocieri, la finalul acestora fiind semnat un protocol.

"Am discutat cu medicii specialişti mai multe probleme, iar în final am semnat un protocol şi am hotărât că ori de câte ori apar situaţii nedorite ne vom întâlni şi vom discuta aceste probleme", a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Lucian Duţă.

Medicii specialişti au reclamat, în principal, plata nediferenţiată a specialităţilor medicale şi chirurgicale, preşedintele CNAS subliniind faptul că aceasta este o problemă soluţionată din punct de vedere tehnic.

Medicii de familie au reluat, de joi, eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, precum şi a trimiterilor către specialist, după exact o săptămână de la sistarea prescrierii acestora. Decizia a fost luată, miercuri seară, în urma semnării unui protocol cu conducerea CNAS, după mai bine de 12 ore de negocieri privind normele de aplicare a contractului cadru pe 1020 privind asistenţa medicală.

Reprezentanţii medicilor de familie anunţau, la finalul discuţiilor, că schimbările obţinute în urma negocierilor cu conducerea CNAS vizează câteva aspecte legate de sancţiuni şi de ponderea procentelor acordate unor pacienţi. Aceştia au precizat că mai sunt aspecte care vor fi discutate în următoarele luni, unul dintre ele fiind şi subiectul care a stârnit discuţii controversate, respectiv cel vizând bugetul orientativ.

Contractul cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale în 2010 a fost aprobat de Guvern în şedinţa din 31 martie şi publicat în 1 aprilie în Monitorul Oficial. Prevederile noului contract-cadru au intrat în vigoare de la 1 aprilie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat un protocol şi cu medicii specialişti.
 Vizualizări articol: 640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a semnat un protocol şi cu medicii specialişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei