Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Companiile care au femei în funcţii de conducere realizează performanţe economice mai bune

Companiile care au femei în funcţii de conducere realizează performanţe economice mai bune, comparativ cu cele unde nu există reprezentare feminină la acest nivel, arată un studiu al Deloitte Touche, informează un comunicat.

Femeile avansează mai repede în carieră în mediul guvernamental, decât în mediul privat, indică un raport lansat cu ocazia Zilei Internaţionale a Femei.

Potrivit raportului Deloitte Touche Tohmatsu - "Paths to power: Advancing women in government / Drumul către putere: Ascensiunea femeilor la guvernare", la nivel global, femeile din mediul public, sunt mult mai des alese în poziţii de conducere, în comparaţie cu mediul privat.

Analiza arată că aproape zece la sută din statele membre ale Naţiunilor Unite sunt conduse de femei, faţă de trei la sută dintre primele 1.000 de companii multinaţionale care sunt conduse de un preşedinte sau director executiv de sex feminin. Mai mult, femeile reprezintă aproximativ 20 la sută din numărul total de parlamentari la nivel mondial, faţă de 13,5 la sută femei cu funcţie de execuţie din topul primelor 500 de companii americane.

"Talentul şi cunoştinţele reprezintă cea mai importantă resursă pe care o are o naţiune", a spus Greg Pellegrino, lider global pe sectorul public al Deloitte Touche Tohmatsu, şi unul dintre autorii acestui raport. "Progresul femeilor presupune implicaţii esenţiale pentru soliditatea şi dezvoltarea guvernelor, a companiilor şi a statelor. Drept urmare, este crucial ca guvernele şi companiile să lucreze împreună pentru a cultiva şi încuraja talentul femeilor, pentru a genera schimbări pozitive şi a asigura creşterea şi succesul susţinut", a subliniat sursa citată.

Raportul arată că statele unde femeile se află în poziţii de conducere la nivel guvernamental au pe agenda legislativă un număr tot mai mare de probleme care afectează în mod direct femeile, ceea ce atrage dezvoltări pozitive la nivel social şi economic. De exemplu, după ce zece femei au câştigat un loc în Parlamentul kenian, o serie de proiecte legislative care privesc femeile, cum ar fi combaterea violenţei domestice, au devenit legi.

În mod similar, analiza arată că acele companii care au femei în funcţie de conducere realizează performanţe mai bune şi dobândesc beneficii economice mai mari, comparativ cu cele unde nu există reprezentare feminină la acest nivel. Companiile din topul primelor 500 de multinaţionale care au cel puţin trei femei în Consiliile de Administraţie au înregistrat o creştere de 16,7 la sută a rentabilităţii capitalului propriu, în timp ce companiile de mărime medie au raportat o creştere similară de 11,5 la sută.

O altă concluzie a studiului este că femeile au devenit mult mai active în căutarea unor medii de lucru care să le pună în valoare talentul. Cu excepţia Americii de Nord, regiuni din întreaga lume se confruntă cu secătuirea resurselor de inteligență ("brain drain"), în condiţiile în care femeile emigrează la rate alarmante, în căutarea oportunităţilor de ascensiune. De exemplu, numai în Africa 27,7 la sută dintre femeile cu educaţie superioară emigrează - cu zece la sută mai mult decât bărbaţii.

"Dacă femeile au apelat la strategii individuale pentru a-şi realiza ambiţiile, accelerarea ritmului lor de ascensiune în poziţii de lider la nivel guvernamental necesită noi strategii organizaționale coordonate de persoane aflate în poziţii superioare", a spus Anne Weisberg, director Talent la Deloitte Services LP Statele Unite şi unul dintre autorii raportului.

"Printre altele, organizaţiile trebuie să stabilească criterii de evaluare şi măsuri de responsabilizare, să se concentreze pe dezvoltarea profesională a femeilor şi să promoveze echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală", arată oficialul citat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Companiile care au femei în funcţii de conducere realizează performanţe economice mai bune.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Companiile care au femei în funcţii de conducere realizează performanţe economice mai bune0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei