Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare

Ziua Femeii a crescut preţul la flori

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comercianţii de flori au profitat din plin de Ziua Femeii şi şi-au vândut marfa la preţuri mult mai mari decât într-o zi obişnuită. Cu toate acestea, tarabele cu flori au fost extrem de aglomerate ieri. Marfa era pentru toate gusturile şi după posibilităţile fiecăruia. Astfel, pentru cei cu bani mai puţini în buzunar, comercianţii aveau zambile la trei lei buchetul sau două buchete la cinci lei şi lalele la trei lei firul.

Irişii, freziile şi garoafele sunt de asemenea printre florile care „au făcut cu ochiul” celor cu mai puţini bani în buzunar, însă chiar şi aşa, un buchet modest depăşea zece lei.

Pentru sucevenii cu bani mai mulţi şi pretenţii mai ridicate în ceea ce priveşte buchetele pe care voiau să le ofere doamnelor, comercianţii de flori au avut trandafiri, crini imperiali, orhidee şi tot felul de flori exotice şi aranjamente florale.

Crinul imperial s-a vândut cu 15 lei şi în unele locuri chiar cu 20 de lei, un fir de trandafir la tarabă ajungea zece lei, iar o orhidee 15 lei.

„Foarte căutate sunt buchetele cu mai multe tipuri de flori, viu colorate, primăvăratice”, a spus o vânzătoare de flori. Aceasta a mai precizat că un asemenea buchet costă cel puţin 50 de lei, însă preţul diferă în funcţie de florile alese.

La mare căutare, spun vânzătorii de flori, au fost şi florile la ghiveci. „Multă lume preferă aceste flori, sunt mai rezistente, le ai în casă mai mult timp decât un buchet pe care în câteva zile trebuie să-l arunci”, a spus Liliana Luca, vânzătoare la o tarabă cu flori din oraş. Cei care au ales să cumpere o floare la ghiveci au cheltuit ieri cel puţin 30 de lei, însă opţiunile au fost nenumărate, iar domnii au avut posibilitatea să le ofere doamnelor flori mult mai scumpe. „Am făcut buchete de sute de lei. Un domn a comandat un buchet de flori pentru care a plătit 180 de lei”, a spus angajata unei florării.

Ieri, oraşul a fost împânzit de flori, pentru toate buzunarele şi gusturile. Pentru comercianţi a fost una dintre cele mai profitabile zile din an, ziua în care, spun ei, nu aruncă nici o floare, fiindcă totul se vinde.

Dacă unii au cheltuit sute de lei pentru a le oferi flori doamnelor, domnişoarelor sau mamelor, pentru alţii 8 Martie este un simbol, iar cu această ocazie au ales să ofere câte un ghiocel, simbolul primăverii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Femeii a crescut preţul la flori.
 Vizualizări articol: 1829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Femeii a crescut preţul la flori5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ........... trimis de
( 9 mar 2010, 11:41:35
Si astazi sa le dea la vaca sa le manance.
2.   Nesimtiti, nesimtiti, nesimtiti! trimis de
( 9 mar 2010, 13:12:07
Cand nu-i nici o sarbatoare acesti vanzatori mai te roaga sa cumperi o floare, si cum pind ocazia baga niste preturi de abia te poti apropia, oare Oficiul de Protectie a Consumatorului nu are nici un cuvant de spus, Fiscul nimic??? Sau astia stau lunistiti cu burtile pline ca doar prostii le platesc salariile...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei