Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Trei copii internaţi în spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi mâncat parizer la ofertă

Trei copii din localitatea vasluiană Docăneasa, cu vârste cuprinse între patru şi 14 ani, au fost internaţi în spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi mâncat parizer cumpărat la ofertă de la un magazin din municipiul Bârlad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu simptome de greaţă, vărsături, cefalee şi dureri abdominale, cei trei copii au fost transportaţi cu o ambulanţă la Spitalul de Copii "Sfântul Nicolae" Bârlad, de unde medicii au dispus transferarea lor la Spitalul de Urgenţă din aceeaşi localitate, având în vedere starea lor precară de sănătate.

Internaţi la Secţia de Boli Infecţioase, copiii au fost supuşi de urgenţă tratamentelor de specialitate.

"Cei trei copii provin din două familii, cei mai mari dintre ei fiind fraţi. În momentul de faţă, se află internaţi în Secţia Infecţioase, unde urmează tratamentul de specialitate în astfel de cazuri, evoluţia lor fiind favorabilă. Se fac analize repetate, având în vedere că starea lor de sănătate se poate modifica oricând în următoarele 72 de ore", a declarat, ieri, pentru corespondentul MMEDIAFAX Gabriela Daniş, directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad.

Sesizată de conducerea Spitalului de Urgenţă Bârlad, Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat o anchetă în acest caz pentru a stabili cu exactitate alimentul pe care l-au mâncat copiii şi care au fost cauzele declanşării simptomelor de toxiinfecţie alimentară.

"Deocamdată, nu putem spune cu certitudine de la ce aliment s-au îmbolnăvit copiii. Până la efectuarea analizelor de laborator la probele prelevate din alimentele consumate, nu ne putem pronunţa. Însă, din ce am discutat cu mamele copiilor, cele două au cumpărat parizer la ofertă dintr-un magazin din Bârlad, semipreparat care expira chiar a doua zi de la data la care era oferit spre comercializare", a precizat Luminiţa Costache, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui.

La rândul lor, autorităţile sanitare vasluiene au alertat Direcţia Sanitar - Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui pentru a face o serie de controale la magazinele de unde au fost procurate alimentele consumate de copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei copii internaţi în spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi mâncat parizer la ofertă.
 Vizualizări articol: 303 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trei copii internaţi în spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce ar fi mâncat parizer la ofertă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei