Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 mar 2010 - Anul XV, nr. 56 (4347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Legea responsabilităţii fiscale va fi dezbătută de urgenţă, votul final pe 23 martie

Camera Deputaţilor a decis, ieri, în absenţa parlamentarilor PSD şi PNL, ca proiectul legii responsabilităţii fiscale, elaborat de Guvern, să fie dezbătut în regim de urgenţă, astfel încât votul final asupra acestui document să fie exprimat la 23 martie.

Liderul grupului PDL Mircea Toader a făcut această propunere, arătând că proiect a trecut de Senat şi are în vedere priorităţile şi termenele pe care Guvernul le are de îndeplinit în acordul cu FMI, precum şi modul de utilizare a banului public.

Toader a spus că acest proiect va intra în dezbatere pe fond la Comisia de buget, finanţe şi va primi avize de la Comisiile de politică economică, administraţie publică şi juridică.

El a propus ca până la 15 martie să poată fi depuse amendamente, până la 17 martie să se elaboreze raportul, iar în 23 martie să fie dat votul final în plen la proiectul responsabilităţii fiscale.

Toader a făcut această propunere în plen deoarece Biroul Permanent nu s-a putut întruni din cauza cvorumului, PSD şi PNL lipsind.

Deputaţii PSD şi PNL nu au participat nici la şedinţa în plen în semn de protest faţă de modul în acre a fost introdus, săptămâna trecută, pe ordinea de zi şi adoptat proiectul legii statutului funcţionarilor publici.

Senatorii au adoptat, pe 3 martie, cu amendamente, proiectul legii responsabilităţii fiscal-bugetare, care stabileşte limite privind rectificările bugetare efectuate în cursul anului, regulile fiscale privind cheltuielile totale, cheltuielile de personal şi deficitul bugetar.

Proiectul de lege, care are ca obiect de reglementare procedurile de elaborare a bugetelor multianuale, prevede înfiinţarea unui Consiliu fiscal, ca autoritate independentă, compusă din cinci membri pentru a asigura o analiză independentă şi de specialitate a prognozelor macroeconomice şi bugetare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Legea responsabilităţii fiscale va fi dezbătută de urgenţă, votul final pe 23 martie.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Legea responsabilităţii fiscale va fi dezbătută de urgenţă, votul final pe 23 martie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei