Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2010 - Anul XV, nr. 13 (4304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Votare suspendată 20 de minute la o secţie, după ce o persoană figura că a votat deşi nu votase

Procesul de vot pentru Camera Deputaţilor a fost suspendat, duminică, pentru 20 de minute, la Secţia de votare numărul 1 din Colegiul 1 al Capitalei, după ce s-a constatat că o persoană figura în lista electorală că ar fi votat, deşi nu îşi exercitase acest drept.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, Iulian Ivan, a menţionat că "incidentul" de la Secţia 1, în care un alegător a constatat că, deşi nu votase, în lista electorală, în dreptul numelui său, exista o semnătură care nu îi aparţinea, a determinat suspendarea votării între orele 17.20 şi 17.40, timp de 15-20 de minute.

Ivan a arătat că s-a decis suspendarea procesului de vot pentru a se stabili dacă i se permite sau nu persoanei respective să voteze.

"S-au făcut verificări, s-a constatat că actul de identitate nu prezenta urme recente de dezlipire a vreunui timbru autocolant", a afirmat purtătorul de cuvânt, el adăugând că respectiva persoană a fost rugată să semneze de mai multe ori pentru a se putea compara semnătura acesteia cu cea existentă pe listă.

Iulian Ivan a mai spus că, în urma verificărilor făcute, membrii biroului au decis ca acelei persoane să i se permită să îşi exprime votul.

Pe de altă parte, el a mai menţionat un alt incident în care, la o secţie de votare, două femei au încercat să intre împreună în cabina de vot, fapt care nu a fost adus la cunoştinţa preşedintelui secţiei de votare. Potrivit afirmaţiilor sale, în urma intervenţiei membrilor biroului în acest caz, alegătorul a votat, în cele din urmă, fără a fi însoţit în cabina de vot.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Votare suspendată 20 de minute la o secţie, după ce o persoană figura că a votat deşi nu votase.
 Vizualizări articol: 480 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Votare suspendată 20 de minute la o secţie, după ce o persoană figura că a votat deşi nu votase0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei