Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 18 ian 2010 - Anul XV, nr. 13 (4304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii români vor avea în 2010 acţiuni pentru combaterea violenţei în unităţile de învăţământ

Şeful Poliţiei Române, chestorul principal Petre Tobă, a dispus ca pe tot parcursul anului 2010 să se desfăşoare sub directa coordonare a Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în toate judeţele, acţiuni pentru combaterea violenţei în unităţile de învăţământ.
Potrivit unei dispoziţii a şefului Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, în anul 2010 se vor desfăşura, sub coordonarea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în toate judeţele, acţiuni pentru combaterea violenţei în unităţile de învăţământ, se arată într-un comunicat remis duminică de instituţie.
Acţiunile destinate creşterii gradului de siguranţă a elevilor se vor desfăşura conform unui plan de măsuri elaborat de IGPR, pe baza analizei indicatorilor statistici privind situaţia infracţionalităţii, efectuată de specialiştii Poliţiei Române cu atribuţii în acest domeniu.
Poliţiştii au în vedere concentrarea eforturilor pentru consolidarea colaborării între poliţiştii de proximitate şi ceilalţi poliţişti cu atribuţii pe acest segment, pentru identificarea elevilor cu comportament deviant predispuşi să comită fapte antisociale.
 


Campanii antivictimale în cadrul unităţilor şcolare

Totodată, poliţiştii de la compartimentele de analiză şi prevenirea criminalităţii, împreună cu cei rutieri, sprijiniţi de poliţişti de proximinate vor derula campanii antivictimale în cadrul unităţilor şcolare.
Poliţia Română mai anunţă că în 2010 vor fi desfăşurate acţiuni în sistem integrat cu jandarmeria, poliţia comunitară, precum şi cu alţi parteneri, printre care şi asociaţiile părinţilor elevilor şi conducerea unităţilor de învăţământ, pentru eficientizarea măsurilor necesare asigurării bunei desfăşurări a procesului instructiv-educativ, inclusiv pentru prevenirea şi combaterea absenteismului şcolar şi aplicarea cu fermitate a prevederilor legale faţă de persoanele care servesc băuturi alcoolice elevilor. Echipaje de poliţie vor fi prezente în continuare în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, precum şi pe traseele de deplasare spre şi dinspre unităţile de învăţământ, se mai arată în documentul citat.

 

Patrulări zilnice în zona şcolilor

Poliţia anunţă că se vor asigura patrulări zilnice în zona şcolilor, chiar şi în perioadele când elevii nu au cursuri, pentru că multe unităţi şcolare deţin terenuri de sport care sunt frecventate de un număr mare de copii.
Un alt obiectiv al Poliţiei Române este organizarea şi efectuarea de controale periodice privind respectarea prevederilor Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.
Astfel, se vor face în permanenţă verificări privind modul de acces în incinta şcolilor şi executarea pazei, se mai arată în comunicatul poliţiei care precizează că periodic se va analiza şi monitoriza fenomenul infracţional specific, în scopul adoptării şi aplicării măsurilor eficiente de contracarare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii români vor avea în 2010 acţiuni pentru combaterea violenţei în unităţile de învăţământ.
 Vizualizări articol: 852 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii români vor avea în 2010 acţiuni pentru combaterea violenţei în unităţile de învăţământ0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei