Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 dec 2009 - Anul XIV, nr. 304 (4290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţia indoneziană anunţă că îl va extrăda pe Nicolae Popa în România

Nicolae Popa, condamnat în lipsă pentru fraudarea a peste 100.000 de persoane în dosarul FNI şi reţinut la Jakarta, va fi extrădat către România de autorităţile de la Jakarta, a anunţat, duminică, poliţia naţională indoneziană, citată de publicaţia Jakarta Globe, în ediţia electronică.
Generalul de brigadă Radja Erisman, comandantul departamentului infracţiuni din cadrul Poliţiei Naţionale, a confirmat că poliţia a contactat Ambasada României de la Jakarta şi "i-a informat pe reprezentanţii acesteia că sunt depuse demersurile necesare pentru trimiterea lui (Nicolae) Popa în România". El a adăugat că, înainte de a face acest lucru, aşteaptă informaţii suplimentare din partea Ministerului Justiţiei şi Drepturilor Omului şi a precizat că în prezent Popa se află în arest la sediul Poliţiei Naţionale din sudul capitalei Jakarta.
"Popa nu a comis nici o infracţiune în Indonezia. Se afla la Jakarta în calitate de turist. L-am arestat pentru că Interpolul a emis un mandat de arestare pe numele său, la solicitarea poliţiei române", a declarat Radja.
Nicolae Popa a fost arestat la începutul lui decembrie, lucru despre care presa indoneziană nu a relatat. În schimb, evenimentul a fost prezentat pe larg în presa din România.
Indonezia nu are un tratat de extrădare cu România. Legea Extrădării, care datează din 1979, stipulează că ţara solicitantă trebuie să adreseze o cerere oficială de extrădare Ministerului Justiţiei, prin canalele diplomatice, şi, în lipsa unui tratat de extrădare între Indonezia şi ţara solicitantă, decizia aparţine preşedintelui ţării.
Nicolae Popa a fost condamnat pentru fraudă la 15 ani de închisoare printr-o sentinţă definitivă a unei instanţe din Bucureşti în 2006. Fost director al grupului financiar românesc Gelsor, Popa a fost condamnat împreună cu Ioana Maria Vlas pentru prăbuşirea, în 2000, a Fondului Naţional de Investiţii (FNI).
Peste 100.000 de oameni şi-au pierdut banii investiţi la FNI, iar statul român, care le-a garantat investiţiile, a fost obligat să le plătească acestora compensaţii în valoare de peste 100 de milioane de euro.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia indoneziană anunţă că îl va extrăda pe Nicolae Popa în România.
 Vizualizări articol: 441 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţia indoneziană anunţă că îl va extrăda pe Nicolae Popa în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei