Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 dec 2009 - Anul XIV, nr. 304 (4290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tobă: Armele găsite sunt în stare de funcţionare, nu au fost folosite până în prezent

Armele găsite în urma percheziţiilor din cadrul anchetei privind furtul de la unitatea de la Ciorogârla sunt în stare de funcţionare şi nu au fost folosite până în prezent, fiind furate fără muniţia aferentă, a declarat ieri, inspectorul general al Poliţiei Române, Petre Tobă.
Petre Tobă a spus că, după comiterea faptei, poliţia a alocat resurse importante materiale, logistice şi umane pentru soluţionarea cazului.
Tobă a precizat că, imediat după cercetarea de la faţa locului, urmele au fost examinate, pentru probele genetice fiind efectuate comparaţii cu peste 120.000 persoane, au fost realizate expertize diverse, sute de analize de laborator pentru 500 de urme şi microurme, costurile din punct de vedere criminalistic ridicându-se la aproximativ 50.000 euro.
După furtul armelor, autorii au luat măsuri de conservare a acestora şi le-au ascuns, ulterior armele au fost scoase, demontate, iar seriile au fost polizate, pentru ca armele să nu fie identificate, a explicat Tobă.
Prin examinare criminalistică s-a putut stabili seria unor arme, în alte situaţii au rămas însă seriile, armele putând fi identificate.
"Investigaţiile au stabilit că armele găsite sunt în stare de funcţionare. Scopul furtului urmează să fie stabilit în cursul anchetei, dar nu excludem posibilitatea comercializării lor. Armele nu au fost folosite până în prezent, au fost furate fără muniţia aferentă. Duminică nu a fost găsită muniţie corespunzătoare acestui tip de armament", a declarat Petre Tobă.
La propunerea IGPR, Vasile Blaga a aprobat recompensarea a 5 poliţişti din BCCO care au contribuit la caz, astfel că trei au fost avansaţi la gradul următor înaintea expirării stagiului minim în gradul deţinut, iar pentru doi au fost transmise mulţumiri scrise din partea ministrului.
Un număr de 15 persoane au fost reţinute în acest caz.
Anchetatorii au găsit, duminică, peste 30 de arme din cele dispărute în urmă cu un an de la unitatea militară Ciorogârla.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tobă: Armele găsite sunt în stare de funcţionare, nu au fost folosite până în prezent.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tobă: Armele găsite sunt în stare de funcţionare, nu au fost folosite până în prezent0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei