Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 15 dec 2009 - Anul XIV, nr. 294 (4280)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc avertizează prefecţii că vor răspunde cu funcţia dacă nu se pregătesc pentru perioada de iarnă

Premierul Emil Boc le-a cerut ieri prefecţilor şi directorilor Companiei de Autostrăzi şi Drumuri să analizeze cu primarii şi consiliile judeţene şi locale stadiul pregătirii pentru iarnă, avertizându-i că răspund cu propria funcţie în cazul în care vor apărea probleme majore în perioada următoare.
Premierul interimar le-a cerut prefecţilor să analizeze încă de ieri după-amiază cu primarii şi consiliile locale sau judeţene situaţia pregătirii de iarnă, iar marţi să transmită Guvernului o informare scrisă cu privire la situaţia constatată.
"Mâine (astăzi-n.r.) vă daţi primul examen de competenţă în raport cu ceea ce înseamnă gestionarea anotimpului de iarnă. Aţi avut până acum şansă, mai mult sau mai puţin. Unii colegi deja au avut primele bătălii cu zăpada, alţii veţi intra de mâine în foc încrucişat", a avertizat şeful Guvernului, precizând că acest examen va fi notat.
El le-a cerut prefecţilor şi subprefecţilor să asigure personal un serviciu de urgenţă permanent, avertizându-i, ca şi pe reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), că vor răspunde cu funcţia în caz contrar. Primul-ministru a atenţionat că prefecţii sau subprefecţii care şi-au luat bilete de vacanţă în alte colţuri ale Europei "vor rămâne acolo".
"Nu vreau ca această constatare pe care o vom primi să fie cea pe care o să o arate televiziunile cu privire la incapacitatea de a gestiona această problemă. Vor fi nervi, lumea îşi va pierde răbdarea, inevitabil aduce întârzieri în trafic. Nu vreau să aud de drumuri care nu fac faţă circulaţiei, nu vreau să aud de scuze că ne-a prins zăpada pe nepregătite, nu vreau să aud lamentări de faptul că n-am ştiut că va ninge atât de mult, că n-am ştiut că la noi va fi viscol, că va fi polei, că va fi ceaţă. Răspundeţi personal cu funcţia pe care o aveţi de modul cum gestionaţi aceste activităţi de iarnă", a spus Boc.
Meteorologii au emis, ieri, o atenţionare meteo cod galben, prognozând că, de marţi de la prânz şi până joi la prânz, va ninge în majoritatea zonelor ţării, iar la munte va fi viscol.
Avertizarea vizează aproape toată suprafaţa României, excepţie făcând vestul ţării şi nordul extrem al Moldovei.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc avertizează prefecţii că vor răspunde cu funcţia dacă nu se pregătesc pentru perioada de iarnă.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc avertizează prefecţii că vor răspunde cu funcţia dacă nu se pregătesc pentru perioada de iarnă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei