Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste 11.000 de deţinuţi au dreptul de a vota duminică

Peste 11.000 de deţinuţi au dreptul de a vota duminică, pentru alegerea preşedintelui şi pentru referendum, informează Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).
În conformitate cu dispoziţiile legale şi în funcţie de situaţia juridică, din totalul de 26.783 persoane private de libertate aflate în custodia sistemului, 11.658 îşi pot exercita dreptul la vot, duminică, potrivit dispoziţiilor Legii 370/2004 referitoare la alegerea preşedintelui României, precum şi prevederile Legii 3/ 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.
ANP precizează că au drept de vot următoarele categorii: persoanele private de libertate arestate preventiv, cele aflate în curs de judecată, precum şi persoanele condamnate în primă instanţă (4.419); persoanele condamnate care nu au fost lipsite de drepturile electorale prin hotărâre judecătorească definitivă (7.225); persoanele faţă de care s-a dispus măsura educativă într-un centru de reeducare care au împlinit vârsta de 18 ani, inclusiv cei care împlinesc această vârstă în ziua alegerilor (14 ).
"În vederea asigurării caracterului secret şi liber exprimat al votului în unităţile penitenciare s-au luat măsuri pentru amenajarea de spaţii corespunzătoare pentru amplasarea cabinelor de vot, a urnelor speciale, precum şi a materialului necesar votării. Întregul proces de vot va fi coordonat de reprezentanţii birourilor secţiilor de votare din raza teritorială a unităţilor penitenciare", potrivit ANP.
De asemenea, spune sursa citată, s-au făcut demersurile legale către serviciile publice comunitare de evidenţă a populaţiei pentru eliberarea unor acte de identitate valabile, în cazul persoanelor private de libertate ale căror acte de identitate aveau termenul de valabilitate expirat.
În situaţia în care se va solicita ca activitatea de votare să fie supravegheată de observatori străini şi/sau observatori interni, acestora li se va permite accesul în unităţile penitenciare pe baza acreditării şi a actului de identitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 11.000 de deţinuţi au dreptul de a vota duminică.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 11.000 de deţinuţi au dreptul de a vota duminică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei