Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Membrii Sanitas nu sunt de acord cu concediul fără plată şi vor să dea statul în judecată

Membrii Federaţiei "Sanitas" nu sunt de acord cu concediul de opt zile fără plată şi vor strânge semnături pentru a da statul în judecată, încercând să îşi recupereze drepturile care le sunt luate prin Legea 329, fiecare lider de sindicat având libertatea de a organiza proteste local.
Preşedintele "Sanitas", Marius Petcu, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, la finalul Consiliului Naţional al Federaţiei, că s-a decis ca, începând de săptămâna viitoare, să strângă semnături de la membrii de sindicat pentru a da statul în judecată, considerând că prin aplicarea concediului fără plată, personalului sanitar i se încalcă nişte drepturi prevăzute în Codul Muncii, în Contractul Colectiv de Muncă, reducerea de 15,5 la sută pe lunile noiembrie şi decembrie fiind deja făcută.
"Angajaţii din sănătate nu mai primesc, în anumite zone, din luna aprilie unele sporuri. În ultimul trimestru din 2009 am rămas şi fără prima de stabilitate, deci dacă însumăm toate aceste drepturi reiese mai mult de 15,5 la sută. Noi ne-am dat cota de sacrificiu, de aceea nu suntem de acord cu concediul fără plată", a explicat Petcu.
Preşedintele "Sanitas" a subliniat că fiecare lider de la unităţile din ţară are dreptul să organizeze proteste locale dacă "starea de nemulţumire este evidentă".
Petcu a precizat că secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cristian Irimie, prezent la discuţii, a spus că această lege trebuie aplicată, dar că acest lucru nu înseamnă neapărat concediu fără plată, ci diminuarea unor sporuri, sau medicii să nu îşi mai facă gărzile "la nivelul maxim".
Cristian Irimie a declarat, ieri, că Legea 329/2009 trebuie aplicată până la sfârşitul anului şi în sistemul sanitar, întrucât nu prevede derogări, în schimb managerii pot manifesta flexibilitate şi pot găsi soluţii de la caz la caz.
După întâlnirea cu reprezentanţii "Sanitas" la Consiliul Naţional al Federaţiei, secretarul de stat Cristian Irimie a spus că Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii cu opt milioane de lei pentru completarea drepturilor salariale pentru opt mii de angajaţi din 55 de unităţi sanitare (centre de transfuzii, clinici de transplant, institute de sănătate) şi direcţiile de sănătate publică.
Nici Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" (FNSA) nu este de acord cu Legea 329/2009 şi cere modificarea acesteia, susţinând că personalul din sistemul de urgenţă nu poate să îşi ia cele opt zile de concediu fără plată pentru că nu s-ar putea asigura activitatea în domeniu.
Colegiul Medicilor din România (CMR) a cerut autorităţilor, în urmă cu două zile, să renunţe urgent la decizia prin care doctorii sunt trimişi în concediu neplătit sau li se reduce timpul de lucru şi, implicit, venitul, susţinând că, în caz contrar, acestea ar trebui să-şi asume riscurile la care expun populaţia.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Membrii Sanitas nu sunt de acord cu concediul fără plată şi vor să dea statul în judecată.
 Vizualizări articol: 713 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Membrii Sanitas nu sunt de acord cu concediul fără plată şi vor să dea statul în judecată5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Foarte bine! trimis de
(20 nov 2009, 18:20:32
Absurdul ce conduce aceasta guvernare este evidentiat si in acest caz! Observati ce cadouri electorale a facut CJ in ultima sa sedinta? In conditiile in care o epidemie de gripa periculoasa este gata pregatita sa cuprinda tara, in conditiile in care gradul de imbolnavire a crescut, in special la bolile grave, guvernutul asta al nostru de 2 in 1 trimite cadrele medicale in concediu fara plata!!! Nimic nu conteaza, acum toate fondurile pentru victoria "noii revolutii portocalii", in rest descurca-se cum o putea fiecare, asta-i singura strategie a guvernarii ce-a inceput in decembrie anul trecut!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei