Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Familiile adoptive ar putea fi sancţionate şi în perioada postadopţie dacă încalcă legea

Secretarul de stat de la ORA, Bogdan Panait, a declarat, ieri, că proiectul de act normativ pentru modificarea Legii adopţiilor prevede introducerea unor sancţiuni atât pentru cei care lucrează în sistem, cât şi pentru familiile adoptive, dacă încalcă legea, chiar şi în perioada postadopţie.
Proiectul de act normativ pentru modificarea Legii 273/2004 privind regimul juridic al adopţiilor va fi pus în dezbatere publică în aproximativ două săptămâni, după campania electorală, a declarat, ieri, pentru MEDIAFAX, secretarul de stat de la Oficiul Român pentru Adopţii (ORA).
"Legea este gata şi este făcută pentru promovarea adopţiei naţionale. În aproximativ două săptămâni o vom pune în dezbatere publică, unde va sta suficient de mult timp pentru ca toată lumea să îşi poată spune punctul de vedere. Ne gândim să o lăsăm în dezbatere publică trei luni, în loc de o lună", a precizat Bogdan Panait.
Secretarul de stat a menţionat că până acum au fost consultate, şi înainte şi după finalizarea proiectului de act normativ, toate direcţiile generale de asistenţă socială şi protecţie copilului, în prezent fiind cerute puncte de vedere şi de la organizaţiile neguvernamentale, în vederea completării şi finalizării legii.
Potrivit lui Panait, proiectul de act normativ prevede mai multe modificări la Legea 273/2004, una dintre acestea vizând introducerea unor sancţiuni pentru angajaţii din sistem care încalcă legea, dar şi pentru părinţii adoptivi care fac acest lucru înainte de adopţie sau chiar în perioada de postadopţie.
Pe de altă parte, secretarul de stat a explicat că în noua lege a adopţiilor ar putea fi prevăzute şi acţiuni de lobby pentru familiile care vor adopte, dar şi anumite măsuri de sprijinire a acestor familii.
Secretarul de stat a declarat că una dintre propuneri vizează sprijinirea financiară a familiilor adoptive.
"Familiile vor fi susţinute, mergând pe ideea de a acorda concediu sau alocaţii, iar pentru copiii cu handicap ar putea fi luate măsuri speciale, pentru a încuraja adoptarea copiilor mai mari sau cu handicap", a mai spus Bogdan Panait.
El a explicat că familiile care vor înfia copii de peste doi ani ar putea să beneficieze de un concediu de trei luni pentru acomodare, în această perioadă urmând să primească o alocaţie.
Proiectul de act normativ mai prevede posibilitatea de declarare a adoptabilităţii şi pentru copiii mai mici de şase luni, dar şi termene mai bine precizate pentru etapele pe care părinţii trebuie să le parcurgă în procesul adopţiei.
Totodată, noua lege va da posibilitatea ORA de a face un control "clar şi mai direct".
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Familiile adoptive ar putea fi sancţionate şi în perioada postadopţie dacă încalcă legea.
 Vizualizări articol: 784 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Familiile adoptive ar putea fi sancţionate şi în perioada postadopţie dacă încalcă legea5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei