Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 nov 2009 - Anul XIV, nr. 273 (4259)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

România va dona Republicii Moldova un set de 400.000 doze de vaccin antigripal

România intenţionează să acorde Republicii Moldova un set de 400.000 doze de vaccin antigripal cu tulpină pandemică, detaliile acestei donaţii urmând să fie stabilite în perioada imediat următoare.
Subiectul a fost discutat la reuniunea interministerială de lucru în vederea implementării acordurilor semnate cu Republica Moldova la sfârşitul săptămânii trecute, organizată, ieri, la Palatul Victoria.
Premierul interimar Emil Boc, care a condus reuniunea, a cerut ca ministerele implicate să redacteze actele normative pentru aplicarea acordurilor bilaterale semnate de reprezentanţii celor două ţări.
"În domeniul consular, este prioritară aplicarea Acordului privind micul trafic la frontieră. Astfel, premierul a solicitat experţilor din ministere să colaboreze cu consiliile judeţene din zona de graniţă, în vederea aplicării prevederilor asumate. Şeful Executivului a solicitat experţilor să ţină cont în redactarea acestui act normativ de toate implicaţiile aplicării acestui acord, inclusiv în contextul viitoarei intrări a României în zona Schengen", se arată într-un comunicat al Guvernului.
Premierul moldovean Vlad Filat s-a aflat la Bucureşti, la finalul săptămânii trecute, ocazie cu care au fost semnate o serie de acorduri bilaterale între Guvernul României şi cel al Republicii Moldova privind micul trafic de frontieră, punctele de trecere a frontierei de stat, promovarea şi protejarea reciprocă a investiţiilor.
Potrivit sursei citate, comitetul ministerial a luat în discuţie şi posibilitatea acordării de către România pentru Republica Moldova a unui număr de 400.000 de doze de vaccin antigripal cu tulpină pandemică, urmând să fie dispuse detaliile acestei donaţii.
La începutul lunii noiembrie, ministrul moldovean al Sănătăţii, Vladimir Hotineanu, declara, citat de ediţia online a Jurnal de Chişinău, că România va oferi Republicii Moldova, cu titlu gratuit, 20.000 de doze de vaccin antigripal de producţie românească, până la 26 noiembrie.
Ulterior, după vizita efectuată la Bucureşti, premierul moldovean Vlad Filat a declarat că 400.000 doze de vaccin vor fi donate de către România pentru Republica Moldova.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului România va dona Republicii Moldova un set de 400.000 doze de vaccin antigripal .
 Vizualizări articol: 290 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
România va dona Republicii Moldova un set de 400.000 doze de vaccin antigripal1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei