Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 3 nov 2009 - Anul XIV, nr. 258 (4244)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fostul preot Corogeanu condamnat pentru moartea unei măicuţe, propus pentru eliberare condiţionată

Fostul preot Petru Corogeanu, de la mănăstirea vasluiană Tanacu, condamnat definitiv în 2008 la şapte ani de închisoare după ce o măicuţă pe care a exorcizat-o a murit răstignită pe cruce, va fi propus pentru eliberare condiţionată, putând să iasă din închisoare cu doi ani şi jumătate mai devreme.
Considerat un deţinut model de către conducerea Penitenciarului Vaslui prin comportamentul şi participarea sa la diverse acţiuni sociale, culturale şi sportive organizate în interiorul instituţiei, Petru Corogeanu va putea fi eliberat condiţionat de către instanţa de judecată după ispăşirea a două treimi din pedeapsă, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Astfel, în 12 mai 2012, fostul preot de la Mănăstirea Tanacu va fi prezentat în faţa Comisiei de Eliberare Condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui, care va face o întreagă evaluare a deţinutului Petru Corogeanu.
"Putem spune fără nici o reţinere că Petru Corogeanu contribuie cu succes la influenţarea morală pozitivă a celorlalţi deţinuţi, prin implicarea în diverse activităţi cultural-educative şi sportive. Participă în permanenţă la slujbe religioase, face parte din colectivul redacţional al revistei penitenciarului şi este component al echipei de fotbal al persoanelor private de libertate. Evident, pe lângă toate aceste aspecte care vor conta atunci când va fi discutat în acea Comisie de Eliberare Condiţionată, deţinutul nu trebuie să aibă abateri disciplinare pe durata ispăşirii pedepsei", a declarat, ieri, pentru corespondentul MEDIAFAX Vasile Cotoc, directorul Penitenciarului Vaslui.
Fostul preot Petru Corogeanu a fost încarcerat în 30 ianuarie 2008, după ce a fost condamnat la şapte ani de închisoare de Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie pentru lipsire ilegală de libertate urmată de moartea victimei. Sentinţa a fost dată după mai bine de doi ani şi jumătate de procese în care Petru Corogeanu a fost judecat după ce, în iunie 2005, împreună cu patru măicuţe, a răstignit pe o cruce improvizată din lemn o tânără în vârstă de 23 de ani pentru a fi exorcizată. După trei zile de chinuri groaznice, în care nu a mâncat şi nu a băut nimic, Irina Cornici a murit.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fostul preot Corogeanu condamnat pentru moartea unei măicuţe, propus pentru eliberare condiţionată.
 Vizualizări articol: 465 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fostul preot Corogeanu condamnat pentru moartea unei măicuţe, propus pentru eliberare condiţionată0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei