Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2009 - Anul XIV, nr. 230 (4216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Termenul limită pentru depunerea declaraţiei de venit va fi extins până pe 25 mai

Termenul limită până la care populaţia şi firmele vor putea depune declaraţia de impunere, respectiv cea privind veniturile realizate în anul fiscal precedent, va fi extins de la 15 mai la 25 mai, potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal.
"Contribuabilii care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din activităţi independente, venituri din cedarea folosinţei bunurilor, venituri din activităţi agricole, determinate în sistem real, au obligaţia de a depune o declaraţie de impunere la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului", se arată în proiectul de ordonanţă de guvern pentru modificarea Codului Fiscal, care schimbă şi denumirea declaraţiei de venit în declaraţie de impunere.
Codul Fiscal actual precizează că data limită până la care contribuabilii au obligaţia de a depune declaraţia privind veniturile este 15 mai.
Astfel, contribuabilii vor completa declaraţia de impunere pentru fiecare sursă şi categorie de venit, iar pentru veniturile realizate într-o formă de asociere, venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuită din asociere.
Totodată, declaraţia de impunere se completează şi pentru câştigul net anual/pierderea netă anuală, generată de tranzacţii cu titluri de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract, şi orice alte operaţiuni de acest gen.
Termenul limită a fost modificat şi pentru persoanele fizice rezidente române cu domiciliul în România care obţin venituri din străinătate. Persoanele respective vor avea obligaţia să declare veniturile până la data de 25 mai a anului următor celui de realizare a venitului, faţă de termenul actual de 15 mai.
În ceea ce priveşte impozitul pe venit datorat, calculat de Fisc pe baza declaraţiei de impunere, data de 25 mai a fiecărui an fiscal se va constitui atât termen de declarare, cât şi termen de plată a impozitului pe venit.
Contribuabilii au obligaţia de a plăti la stat o cotă de 16% din venitului net anual impozabil/câştigul net anual din anul fiscal respectiv.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termenul limită pentru depunerea declaraţiei de venit va fi extins până pe 25 mai.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termenul limită pentru depunerea declaraţiei de venit va fi extins până pe 25 mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei