Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2009 - Anul XIV, nr. 230 (4216)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii mai mare cu 58,8% după începerea şcolii

Numărul cazurilor de infecţii respiratorii a crescut, în ultima săptămână cu 58,8 la sută, după începerea cursurilor şi după intensificarea măsurilor pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa AH1N1, în unităţile de învăţământ, informează Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă.
În cadrul Sistemului exhaustiv de supraveghere a infecţiilor respiratorii, în săptămâna de supraveghere 21-27 septembrie, au fost înregistrate 35.327 de cazuri de infecţii respiratorii, cu 3.804 internări, reprezentând 10,8 la sută. Din totalul cazurilor de infecţii respiratorii, au fost nouă cazuri clinice de gripă, din care opt au fost internate, 6.671 pneumonii cu 2.072 internări şi 28.647 infecţii acute de căi respiratorii superioare (IACRS) cu 1.724 internări.
"Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul INCDMI Cantacuzino a comunicat detecţia unui număr total de 350 de virusuri gripale, din care 340 tip gripă cu subtip nou A(H1N1), cinci tip A, subtipul H1, trei tip A, subtipul H3 şi două tip B.
Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire atât pentru IACRS, cât şi pentru pneumonii se înregistrează la grupa de vârsta 0-4 ani.
În acelaşi interval, în cadrul sistemului sentinelă de supraveghere a infecţiilor respiratorii, au fost înregistrate la Serviciul de Ambulanţă un număr total de 26.733 de solicitări, cu 2,4 la sută mai mult decât în săptămâna precedentă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de infecţii respiratorii mai mare cu 58,8% după începerea şcolii.
 Vizualizări articol: 402 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Numărul cazurilor de infecţii respiratorii mai mare cu 58,8% după începerea şcolii5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei