Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 iun 2009 - Anul XIV, nr. 131 (4117)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Poliţiştii au constatat 11 infracţiuni şi 16 contravenţii la legea electorală

Poliţiştii au constatat 11 infracţiuni şi 16 contravenţii la legea electorală, valoarea amenzilor aplicate fiind de 6.000 de lei, a anunţat, duminică, Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Confrom sursei citate, duminică, de la ora 7.00 până la ora 17.00, poliţiştii din întreaga ţară au constatat 11 infracţiuni la Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European şi 16 contravenţii, valoarea totală a amenzilor aplicate fiind de 6.000 de lei.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, coordonează direct Centrul Operativ de Comandă al MAI, constituit pentru monitorizarea şi gestionarea corespunzătoare a acţiunilor forţelor de ordine aflate în misiune pe durata desfăşurării scrutinului electoral de duminică.
Într-un comunicat remis, agenţiei MEDIAFAX, la ora 15.35, Biroul de presă al MAI a informat că peste 50 de sesizări din cele peste 1.300 înregistrate, duminică după-amiază, de Centrul de Comandă al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) s-au confirmat.
Conform statisticii existente la nivelul Centrului de Comandă al MAI, până la ora 14.00 fuseseră înregistrate peste 1.300 de sesizări, dintre care 53 s-au concretizat, luându-se măsuri conform prevederilor legale.
MAI precizează, în comunicat, că în baza dispoziţiei ministrului Dan Nica, la nivelul întregii ţări au fost organizate filtre ale Poliţiei pentru preîntâmpinarea şi sancţionarea "turismului electoral". Astfel, aproximativ 1.000 de lucrători ai MAI au realizat peste 400 de filtre, fiind verificate 3.300 de autoturisme de transport persoane şi legitimate peste 6.900 de persoane.
În urma verificărilor sunt în cercetare 35 de cazuri.
"Turismul electoral" se desfăşoară sub privirile poliţiştilor şi jandarmilor, mai mulţi reporteri ai agenţiei MEDIAFAX au urmărit procesul electoral în secţii de votare din localităţi limitrofe Bucureştiului, constatând faptul că microbuze cu votanţi se plimbă de la o secţie la alta, fără ca autorităţile să îi chestioneze cu privire la prezenţa lor în respectivele zone.
Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a declarat, duminică, posturilor de televiziune, că există încercări de fraudare a alegerilor şi că s-au dat bani şi alimente pentru alegători, până în prezent fiind întocmite 35 de dosare penale, atenţionându-i pe cei care comite astfel de fapte "să îşi bage minţile în cap".
"Din păcate, au existat încercări de fraudare a alegerilor europarlamentare", a spus Nica.
Ministrul Internelor i-a atenţionat pe cei care comit astfel de fapte "să îşi bage minţile în cap" şi a spus că vor fi luate măsuri dure împotriva acestora.
Nica a mai spus că sunt 400 de filtre la nivel naţional, care verifică maşinile ce ar putea transporta persoane care votează de mai multe ori. El a precizat că la nivelul fiecărui judeţ sunt echipele speciale ale MAI care urmăresc prinderea în flagrant delict a celor care votează de mai multe ori.
"Cine câştigă cele mai multe voturi, să iasă câştigător, şi nu prin alte mijloace", a adăugat Nica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţiştii au constatat 11 infracţiuni şi 16 contravenţii la legea electorală.
 Vizualizări articol: 644 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poliţiştii au constatat 11 infracţiuni şi 16 contravenţii la legea electorală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei