Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 mai 2009 - Anul XIV, nr. 106 (4092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prima de casare în programul "Rabla" nu va creşte

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a contrazis, ieri, într-o conferinţă de presă, o afirmaţie de-a sa făcută în urmă cu aproximativ două luni, susţinând că prima de casare în programul "Rabla" nu va creşte, indiferent de vânzări.

"Prima de casare nu va creşte. Va rămâne 3.800 de lei", a spus ministrul Nemirschi, admiţând, tacit, că programul "Rabla" nu merge conform aşteptărilor.

Cele mai recente date ale Ministerului Mediului arătau că, la 30 aprilie, fuseseră vândute doar puţin peste 7.000 din cele 20.000 de maşini disponibile în prima fază a programului "Rabla" din 2009, care se va încheia la sfârşitul lunii mai.

"Este o problemă şi căutăm soluţii. Discutăm cu Ministerul Finanţelor să vedem cum putem să facem acest program să funcţioneze, în 2009, în parametrii stabiliţi pentru 2009. Nu vom modifica prima de casare. Ne-am propus ca, în 2009, să scoatem din uz 60.000 de rable care poluează şi căutăm soluţii", a afirmat Nemirschi.

La începutul lunii martie, ministrul declara că prima de casare oferită de stat în programul "Rabla" ar putea creşte din vară, dacă prima tranşă de 20.000 de maşini din cele 60.000 programate a fi înlocuite în 2009 se va consuma în proporţie mică.

"Este un an greu, trebuie să ţinem cont de asta. Dacă din primele 20.000 de maşini se vând, să zicem, doar 5.000, atunci este posibil să creştem prima de casare pentru următoarele două etape ale programului", a declarat atunci Nemirschi.

Numărul total de locuri în ediţia din 2009 a programului de înlocuire a parcului auto naţional, cunoscut sub numele de programul "Rabla", a fost crescut la 60.000, faţă de 40.000 în 2008. Şi prima de casare primită de cei care îşi dau la fier vechi maşina a fost majorată la 3.800 de lei pe unitate, comparativ cu 3.000 de lei în 2008. Astfel, fondurile totale alocate pentru programul de înnoire a parcului auto în 2009 vor fi de 228 de milioane de lei, conform ordonanţei de Guvern privind reluarea programului.

O altă noutate a ediţiei 2009 este aceea că în program vor putea intra maşinile mai vechi de zece ani după ce, până în acest an, erau casate doar maşini de 12 ani vechime sau mai mult contra primei de la stat.

Pentru a nu se repeta situaţia din 2008, atunci când aproape un sfert din maşinile înscrise în program nu au fost vândute, ministrul Nemirschi a vorbit la preluarea mandatului despre împărţirea ediţiei din 2009 în trei faze egale, fiecare dintre ele oferind, în funcţie de cereri, câte 20.000 de maşini dealer-ilor declaraţi eligibili.

"Cine nu reuşeşte să vândă în prima parte a programului maşinile pe care le-a cerut nu mai intră în fazele următoare ale programului", declara, anterior, ministrul Nemirschi, întrebat despre principiile care vor sta la baza ediţiei din 2009 a programului.

Întrebat, în conferinţa de presă de ieri, despre faptul că doi dintre producătorii auto din program nu reuşiseră să vândă nici o maşină în prima fază din 2009, Nemirschi a spus că va respecta cele afirmate anterior şi că, pentru faza a doua, cei aflaţi în această situaţie ar putea primi "o ofertă generoasă, de zece maşini (care să fie vândute prin program, n.r.)".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima de casare în programul \"Rabla\" nu va creşte.
 Vizualizări articol: 741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima de casare în programul \"Rabla\" nu va creşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei