Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 28 apr 2009 - Anul XIV, nr. 96 (4082)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

FEN cere Guvernului să precizeze că directorii de şcoli nu vor fi schimbaţi

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) a cerut, ieri, Guvernului modificarea OUG 37/2009, astfel încât să fie prevăzut clar că doar contractele de management ale inspectorilor şcolari generali, generali adjuncţi şi ale directorilor Casei Corpului Didactic vor înceta, nu şi ale directorilor de şcoli.

"În forma prezentă, aliniatul 2 al art. II din OUG 37/2009 este susceptibil de interpretare şi aplicare abuzivă a dispoziţiilor sale, cu consecinţe deosebit de grave asupra sistemului şi procesului de învăţământ, ceea ce ar goli de conţinut motivaţia emiterii OUG 37/2009. Presupunem că este vorba despre o formulare introdusă fără cunoştinţa iniţiatorilor ordonanţei, de natură a pune în situaţia posibilă a încetării contractelor a peste 22.000 de directori de unităţi de învăţământ, care deţin această funcţie tot în baza unui contract de management. Prin nemodificarea urgentă a alin. 2 al art. II, Guvernul riscă să-şi asume decapitarea unităţilor de învăţământ, chiar în pragul tezelor naţionale, a examenului de Bacalaureat, ceea ce va conduce la un conflict social fără precedent", se arată într-un comunicat al FEN.

În situaţia în care Guvernul refuză modificarea propusă, FEN va ataca OUG 37/2009 în instanţa de contencios administrativ şi va cere inclusiv suspendarea aplicării acesteia până la finalizarea cauzei civile.

"Este de înţeles acum poziţia preşedintelui Băsescu, care a recomandat celor două partide politice aflate la guvernare să mai reflecteze asupra conţinutului ordonanţei", potrivit sursei citate.

Ministrul Ecaterina Andronescu a declarat, vineri, la Consiliul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), că nu vor fi demişi directorii de şcoli, ci doar inspectorii, deoarece numai aceştia sunt cuprinşi în ordonanţa privind schimbarea conducerii instituţiilor publice deconcentrate.

"Ordonanţa 37 nu cuprinde directorii de şcoli, ci numai inspectorii. Acestora din urmă le cer performanţă. Nu am avut niciodată porniri de a face schimbări politice, acestea fiind necesare doar pentru creşterea performanţei în învăţământ", a precizat ministrul Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a subliniat că va începe vizite în teritoriu, pentru a clarifica prevederile OUG 37, deoarece "una se transmite de la Minister şi alta ajunge în teritoriu".

Ordonanţa privind deconcentratele este aplicată începând de joi, iar şefi de servicii deconcentrate au primit deja decizii de eliberare din funcţie.

Potrivit OUG 37/2009, pentru serviciile publice deconcentrate vor fi înfiinţate funcţii de director coordonator şi director coordonator adjunct, în care numirile vor fi decise pe baza unui proiect de management redactat pe o perioadă de maximum patru ani, prin care să fie propuse soluţii de rezolvare a problemelor din domeniu. Va fi încheiat şi un contract de management, tot pentru maximum patru ani, cu indicatori de performanţă.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR de la Cluj-Napoca, că reprezentanţii partidelor aflate la guvernare ar trebui "să mai reflecteze" la proaspăta Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului referitoare la conducerile instituţiilor deconcentrate.

Prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a declarat, ieri, că ordonanţa privind deconcentratele va putea primi amendamente în cadrul dezbaterii din Parlament şi că preşedintele Băsescu va avea discuţii cu cei doi lideri ai partidelor aflate la guvernare pe această temă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului FEN cere Guvernului să precizeze că directorii de şcoli nu vor fi schimbaţi .
 Vizualizări articol: 562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
FEN cere Guvernului să precizeze că directorii de şcoli nu vor fi schimbaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei