Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2009 - Anul XIV, nr. 87 (4073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statul român pierde din nou la CEDO, într-un caz de rele tratamente

Un bărbat agresat, în 1997, de poliţiştii care-l suspectau de furtul a şase sticle de apă minerală a câştigat procesul intentat statului român în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a condamnat statul român pentru încălcarea dreptului de a nu fi supus la rele tratamente.

Asociaţia Pentru Apărarea Drepturilor Omului în România - Comitetul Helsinki (APADOR-CH) informează, într-un comunicat de marţi, că magistraţii CEDO au dat câştig de cauză petentului Nicu Olteanu, pronunţând o soluţie în favoarea acestuia în procesul său cu statul român. Olteanu a fost susţinut în faţa CEDO de APADOR-CH, prin avocaţii cu care ONG-ul colaborează.

Reclamantul s-a plâns în faţa magistraţilor CEDO că, în mai 1997, a fost agresat de doi poliţişti, suferind un traumatism cranian însoţit de numeroase echimoze.

"Mai grav, cei doi poliţişti au folosit împotriva sa armamentul, provocându-i o rană în talpa stângă, deşi incidentul în care a fost implicat reclamantul a fost unul minor, reclamantul fiind suspectat de furtul a şase sticle de apă minerală. Reclamantul s-a mai plâns Curţii Europene că plângerea sa penală împotriva agresorilor s-a finalizat cu o soluţie de neîncepere a urmăririi penale. Mai mult, reclamantul a arătat că statul român nu i-a asigurat un tratament medical adecvat în urma agresiunii a cărei victimă fusese şi a insistat asupra faptului că a fost dus la comisariatul de poliţie spre a i se lua un interogatoriu imediat după ce a suferit o operaţie chirurgicală prelungită al cărei scop a fost extragerea corpurilor metalice din talpă", informează APADOR-CH.

Magistraţii CEDO au constatat încălcarea articolului 3 al Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, care reglementează dreptul de a nu fi supus la rele tratamente. Articolul a fost încălcat şi sub aspect procedural, întrucât statul român "nu a dispus o anchetă efectivă cu privire la aceste rele tratamente".

Mai mult, Curtea Europeană a constatat încălcarea articolului şi pentru că autorităţile statului român nu i-au asigurat petentului un tratament medical adecvat urmărilor agresiunii a cărei victimă fusese.

În documentul citat, APADOR-CH nu vorbeşte despre despăgubirile dispuse de CEDO în favoarea reclamantului Olteanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Statul român pierde din nou la CEDO, într-un caz de rele tratamente.
 Vizualizări articol: 306 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Statul român pierde din nou la CEDO, într-un caz de rele tratamente0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei