Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 15 apr 2009 - Anul XIV, nr. 87 (4073)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Numărul permiselor auto suspendate în Argeş a ajuns la 164

Numărul total al permiselor de conducere suspendate pe motiv că ar fi fost obţinute în mod fraudulos a ajuns, ieri, la 164, după ce prefectul judeţului Argeş a semnat încă opt ordine de suspendare, Prefectura solicitând Judecătoriei Piteşti anularea permiselor respective.

Permisele de conducere vor rămâne suspendate până la pronunţarea unor hotărâri definitive ale instanţei.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Argeş şi ai Prefecturii Argeş, 30 de persoane au predat, până ieri, la Poliţia Rutieră Argeş permisele suspendate, iar nouă au contestat în instanţă deciziile de suspendare, invocând prezumţia de nevinovăţie.

Dintre cei 30 de posesori de carnete de conducere care le-au depus la Poliţia argeşeană, trei sunt din Dolj, Dâmboviţa şi, respectiv, Călăraşi, iar ceilalţi 27 sunt din judeţul Argeş.

Dosarele existente la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule din Argeş sunt verificate, din 4 martie, cu ajutorul unor specialişti de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Guvernul a aprobat, la 20 februarie, prin ordonanţă de urgenţă, ca permisele auto în cazul cărora există sesizări în instanţe, cu indicii temeinice, că ar fi fost obţinute prin acte de corupţie, să fie retrase, măsura urmând să fie aplicată şi pentru cele 3.500 de permise care ar fi fost obţinute fraudulos la Piteşti.

Conform modificărilor aduse la articolul 103 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în situaţia în care autoritatea emitenta a permisului de conducere a sesizat instanţa de judecată, autoritatea emitentă a permisului de conducere va dispune prin ordin suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule, suspendare ce operează până la rămânerea definitivă şi irevocabilă a hotărârii judecătoreşti. În acest caz, titularul este obligat să se prezinte la unitatea de poliţie pe raza căreia domiciliază, are reşedinţa sau, după caz, rezidenţa normală, în termen de cinci zile de la comunicarea ordinului, pentru a preda permisul de conducere.

Astfel, în cazurile în care se constată că s-au comis falsuri, Prefectura va sesiza instanţa, care va dispune dacă permisul va fi anulat sau nu.

Anchetatorii au trimis în judecată 28 de persoane în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) din Argeş. Printre cei 28 de acuzaţi, zece sunt poliţişti, printre aceştia figurând şi şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, comisarul şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu.

În perioada 2006 - iunie 2008, în Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş, potrivit rechizitoriului.

Membrii acestui grup şi-au asumat mai multe "îndatoriri", respectiv racolarea persoanelor din mai multe judeţe interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, schimbarea domiciliului viitorilor candidaţi, falsificarea documentelor necesare schimbării domiciliului, facilitarea promovării, în mod ilegal, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul permiselor auto suspendate în Argeş a ajuns la 164.
 Vizualizări articol: 322 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul permiselor auto suspendate în Argeş a ajuns la 1640.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei