Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 14 mar 2009 - Anul XIV, nr. 60 (4046)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Berceanu: Putem avea în doi ani 700 de kilometri de autostradă

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, a declarat, ieri, la Timişoara, că România va putea avea şapte sute de kilometri de autostradă în doi ani, totul depinzând de sursele de finanţare care vor putea fi găsite.

Întrebat la conferinţa de presă dacă există bani pentru şapte sute de kilometri de autostradă în doi ani, despre care ar fi vorbit preşedintele Traian Băsescu, ministrul Transporturilor a răspuns că este posibil, dar că totul depinde de sursele de finanţare ce pot fi găsite.

"Vom avea şapte sute de kilometri cu cei trei sute pe care îi avem acum. Patru sute de kilometri în doi ani este posibil de principiu, în cazul în care criza economică nu mai merge mult înspre a se adânci foarte tare. Faţă de perioada iulie - august anul trecut, când lucram la programul de guvernare, şi faţă de ce este acum, erau alte previziuni şi totul se bazează pe previziune", a spus Berceanu.

Potrivit acestuia, este foarte important ca Ministerul Transporturilor să găsească, în contextul crizei economice, alte surse de finanţare decât bugetul de stat şi fondurile europene disponibile pentru România prin diferite programe.

"Dorim să menţinem promisiunile (programul de construcţie de autostrăzi - n.r.), voi încerca să mă orientez din mers către alte modalităţi de finanţare decât ce întrevăzusem atunci (când PDL pregătea un program de guvernare - n.r.) ca să încercăm să compensăm măcar parţial lipsa generalizată de bani", a spus Berceanu.

Ministrul a adăugat că varianta concesionării construcţiilor de autostrăzi este luată în calcul ca soluţie de finanţare.

Radu Berceanu declara, marţi, că peste trei săptămâni va prezenta un program privind finanţarea proiectelor.

"Programul de autostrăzi se referă la modalităţile de finanţare, astfel încât într-adevăr să putem realiza kilometrii de autostradă propuşi. Cei 836 de kilometri până în 2012 pe care i-am promis la începutul mandatului vor fi realizaţi, chiar dacă suntem într-o perioadă de criză, dacă abordăm cu mai multă imaginaţie şi inteligenţă modalităţile de finanţare", spunea Berceanu.

În 2009 vor fi finalizaţi peste 70 de kilometri, dintre care 42 de kilometri din autostrada Braşov-Borş, pe tronsonul Câmpia Turzii - Gilău, şi mai mult de 30 din Bucureşti-Ploieşti, pe care însă nu se va circula în acest an, întrucât sectorul se află între două poduri, a căror construcţie va fi finalizată ulterior.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Berceanu: Putem avea în doi ani 700 de kilometri de autostradă.
 Vizualizări articol: 357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Berceanu: Putem avea în doi ani 700 de kilometri de autostradă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei