Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 17 ian 2009 - Anul XIV, nr. 12 (3998)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Grigore Vieru, în stare gravă, în urma unui accident rutier

Poetul Grigore Vieru, care a fost internat la Secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău, după ce a fost grav rănit în urma unui accident rutier, a fost transportat, aseară, la Spitalul Floreasca, din Bucureşti, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

"Mergem cu un echipaj al SMURD Bucureşti, domnul Vieru urmează să fie adus la Spitalul Floreasca, în această seară (vineri seară - n.r). Au intervenit în acest sens premierul, ministrul Sănătăţii, ministrul Apărării, inclusiv ambasada noastră de la Chişinău, când s-a aflat", a declarat, ieri, Raed Arafat.

Arafat a spus că, din ce i s-a transmis, starea lui Vieru este extrem de gravă.

"Pronosticul este foarte rezervat, din ce ni s-a descris, urmează să vedem la faţa locului. În această seară (vineri seară - n.r.) îl aducem", a spus Arafat.

Poetul Grigore Vieru a fost internat la Secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă din Chişinău, în prezent fiind conectat la aparatele de respiraţie artificială, în urma unui accident rutier care a avut loc în noaptea de joi spre vineri, informează site-ul agenţiei de presă moldovene Info-Prim Neo.

În prezent, Grigore Vieru este conectat la aparatul de respiraţie artificială şi urmează tratamentul stabilit de o comisie de specialişti din ţară. Medicii depun toate eforturile, dar situaţia poetului este foarte gravă, a declarat pentru Info-Prim Neo Grigore Ciobanu, director general al Spitalului de Urgenţă din Chişinău.

În urma accidentului de circulaţie produs în noaptea trecută, Grigore Vieru a suferit politraumatism, traumatism cranio-cerebral închis, contuzie cerebrală, traumatism toracic închis, contuzia cordului şi a plămânilor şi contuzia organelor abdominale. Cele două infarcte anterioare pe care le-a avut poetul complică starea acestuia.

Dispecerul substaţiei medicale de urgenţă Ialoveni, Alexandra Mara, a declarat pentru Info-Prim Neo că automobilul în care se afla Grigore Vieru s-a izbit violent, în noaptea de joi spre vineri, în regiunea comunei Dănceni, de un scuar cu flori aflat la o intersecţie pe traseul care duce spre Chişinău.

Potrivit Eleonorei Tcaci, şeful substaţiei medicale de urgenţă Ialoveni, ambulanţa a fost solicitată la ora 1.25 noaptea. Poetul se afla în automobil, avea dureri de cap şi plăgi sângerânde pe faţă, iar în răni avea cioburi de sticlă din parbriz.

Şoferul automobilului, vicedirectorul Ansamblului Joc, Gheorghe Munteanu, nu a fost internat, însă medicii nu exclud că posibilitatea ca ulterior să apară complicaţii şi ca el să aibă nevoie de îngrijiri medicale.

Cei doi se întorceau la Chişinău din sudul Republicii Moldova. Accidentul este investigat de Poliţia Rutieră.

Grigore Vieru s-a născut la 14 februarie 1935. De-a lungul timpului, a lansat volume de versuri precum "Aproape" (1974), "Un verde ne verde" (1976) şi "Metafore albastre" (1991).
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Grigore Vieru, în stare gravă, în urma unui accident rutier.
 Vizualizări articol: 407 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Grigore Vieru, în stare gravă, în urma unui accident rutier0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei