Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2009 - Anul XIV, nr. 8 (3994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Program pentru educarea a peste 8.000 de preşcolari din comunităţi defavorizate

Un proiect pentru reducerea numărului de preşcolari care nu merg la grădiniţă sau care abandonează şcoala va fi implementat în 2009 în peste 400 de comunităţi dezavantajate, cu o populaţie romă numeroasă, potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI).

Proiectul "Toţi la grădiniţă, toţi în clasa I", în valoare de cinci milioane de euro, are drept scop creşterea accesului la educaţie şi a nivelului educaţional al copiilor din comunităţi defavorizate, cu precădere romi. Acesta a fost iniţiat de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, prin Direcţia Generală învăţământ în Limbile Minorităţilor şi Relaţia cu Parlamentul, în parteneriat cu Fundaţia Ruhama din Oradea. Programul este implementat în perioada noiembrie 2008 - decembrie 2009, cu finanţare de la Uniunea Europeană.

Obiectivul general al proiectului este prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii în rândul copiilor cu vârste între 5-8 ani, din 420 de comunităţi dezavantajate, în câte zece locaţii din fiecare judeţ.

Potrivit coordonatorului de proiect, Gheorghe Sarău, în program vor fi incluşi 8.000 de copii din comunităţi defavorizate, care vor participa la programe de educaţie de tipul "Grădiniţa estivală", care va fi organizată pe timp de trei săptămâni în vară, sau la "Şcoala după şcoală", adică activităţile organizate de învăţătoare după terminarea cursurilor.

Copii vor primi mâncare, materiale didactice, îmbrăcăminte şi încălţăminte corespunzătoare anotimpurilor la "Şcoala de vară" dacă aceştia vor continua să meargă la şcoală.

Şi părinţii copiilor vor primi consiliere privind educaţia copiilor.

Potrivit lui Gheorghe Sarău, în fiecare judeţ va fi câte un reprezentant al comunităţii rome care va îndeplini sarcinile unui mediator şcolar, urmărind evoluţia copiilor romi. Aceştia trebuie să identifice copiii care au mai fost la şcoală, dar care au abandonat-o sau care se încadrează în grupul ţintă. Acesta a precizat că 80 la sută dintre copiii care urmează şcoala de vară va intra apoi în clasa I.

Scopul proiectului este de a creşte cu zece la sută a procentului de copii cu vârstă de şcolarizare, înscrişi în clasa întâi, proveniţi din cele 420 de comunităţi dezavantajate şi reducerea cu 75 la sută a ratei de abandon şcolar în clasa I din aceste comunităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Program pentru educarea a peste 8.000 de preşcolari din comunităţi defavorizate.
 Vizualizări articol: 574 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Program pentru educarea a peste 8.000 de preşcolari din comunităţi defavorizate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei