Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2009 - Anul XIV, nr. 8 (3994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea

Conducerea PSD a decis cu o largă majoritate retragerea sprijinului politic ministrului de Interne Gabriel Oprea, a anunţat, ieri, după şedinţa BPN, liderul partidului, Mircea Geoană, care a anunţat şi excluderea lui Oprea din PSD.

Geoană a precizat că propunerea de excludere a lui Oprea din formaţiunea social-democrată a fost înaintată Comisiei de integritate a partidului.

Preşedintele PSD a reluat afirmaţiile conform cărora numirile de secretari de stat la MAI nu au avut girul partidului. Conform lui Mircea Geoană, aceste numiri vor fi anulate, iar noile propuneri se vor face în urma convocării cât mai rapide a unui Comitet Executiv Naţional al PSD.

Geoană a precizat, răspunzând unei întrebări, că PSD va cere revocarea tuturor celor numiţi în funcţii de către Gabriel Oprea, urmând să se facă propuneri în acest sens pe canalul oficial de comunicare între PSD şi PD-L. Preşedintele PSD a mai spus că există posibilitatea ca unii dintre cei numiţi de către Gabriel Oprea să fie reconfirmaţi şi de partid.

Mircea Geoană a arătat totodată că premierul Emil Boc a semnat numirile avansate de către Gabriel Oprea deoarece l-a considerat pe acesta de bună credinţă, el neştiind că Oprea nu are girul pentru a face astfel de propuneri. Geoană a mai spus că l-a informat ulterior pe Boc despre faptul că Oprea nu avea girul PSD pentru a face aceste propuneri, el declarând că Boc s-a arătat surprins de acest lucru.

 

Dan Nica, propus de Geoană interimar la MAI

Preşedintele PSD Mircea Geoană a declarat că îi va sugera premierului Emil Boc ca vicepremierul Dan Nica să asigure interimatul la conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor, în condiţiile în care lui Gabriel Oprea i s-a retras spijinul politic.

"Îi voi sugera domnului prim-ministru Boc şi sper să fie de acord ca, până la numirea unui nou ministru, domnul Dan Nica, vicepremierul care ne reprezintă în Guvern, să asigure interimatul acestui minister (Ministerul Administraţiei şi Internelor, n.r.). Nu dorim ca ministerul să rămână fără conducere", a spus Geoană.

El a arătat că PSD va convoca "foarte rapid" un CExN pentru a face o nouă propunere de ministru, pe care o va înainta primului-ministru şi Parlamentului pentru omologare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea.
 Vizualizări articol: 329 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PSD retrage sprijinul politic ministrului Oprea0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei