Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Elevii se pot înscrie până în 1 octombrie la programul social "Bani de liceu"

Elevii se pot înscrie până în 1 octombrie la programul "Bani de liceu", care prevede acordarea unui ajutor de 180 de lei pe lună pentru cei care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni este de maximum 200 de lei.

Beneficiarii Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu" sunt elevii care urmează, la cursuri de zi, liceu sau învăţământ profesional, şcoala de arte şi meserii şi anul de completare, aflaţi în întreţinerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii este de maximum 200 de lei, se arată într-un comunicat de vineri al Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului (MECT).

De asemenea, pot depune cereri şi elevii care beneficiază de o măsură de protecţie sau se află sub tutelă sau curatelă, dar în aceleaşi condiţii de venit, precizează MECT.

Pentru a beneficia de acest program, elevii, cu autorizarea reprezentanţilor legali, trebuie să depună o cerere, în perioada 15 septembrie - 1 octombrie, la şcoala unde învaţă.

În perioada 1-18 octombrie Consiliile Locale vor evalua eligibilitatea cererilor depuse, în 28 octombrie va fi afişată lista beneficiarilor pe internet, la adresa banideliceu.edu.ro, iar în 29 octombrie în unităţile de învăţământ. Contestaţiile pot fi depuse între 28 octombrie şi 2 noiembrie şi vor fi rezolvate în perioada 2 - 6 noiembrie.

Bugetul alocat acestui program de către MECT pentru anul şcolar 2008-2009 este de 236.811 mii lei.

Reprezentanţii MECT precizează că în acest an ar putea beneficia de acest ajutor aproximativ 131.000 de elevi. De la începutul programului, din 2004, şi până în acest an au beneficiat de acest program aproximativ 450.000 de elevi, a mai spus MECT.

 

În situaţiile speciale va fi sesizată poliţia

În cazul unor situaţii speciale, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze Inspectoratele de Poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora.

Astfel, în cazul în care există sesizări scrise privind depunerea unor declaraţii false referitoare la nivelul venitului brut lunar, comisiile vor anunţa Inspectoratul de Poliţie, vor bloca acordarea ajutorului financiar şi vor lua măsurile necesare pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii se pot înscrie până în 1 octombrie la programul social "Bani de liceu".
 Vizualizări articol: 685 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevii se pot înscrie până în 1 octombrie la programul social "Bani de liceu"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei