Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 20 sep 2008 - Anul XIII, nr. 222 (3903)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Detectoarele radar, interzise în majoritatea statelor europene

MAE informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească cu autoturismul în state europene că deţinerea şi folosirea aparatelor de detectare a radarelor este interzisă în majoritatea acestora.

MAE precizează, într-un comunicat, că utilizarea sau deţinerea acestor aparate se pedepseşte, în funcţie de legislaţia fiecărui stat, cu confiscarea aparatului, reţinerea certificatului de înmatriculare al autoturismului sau plata unor amenzi care în unele cazuri depăşesc 2000 de euro.

Potrivit sursei citate, ca urmare a cazurilor de cetăţeni români care, din necunoaştere, s-au confruntat cu astfel de situaţii, site-ul Ministerului Afacerilor Externe a fost completat cu informaţii privind prevederile legale din ţările europene şi penalizările specifice pentru fiecare stat în parte.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează totodată recomandarea ca, înainte de efectuarea unei călătorii în străinătate, fiecare cetăţean să se informeze cu privire la legislaţia ţării de destinaţie şi a celor de tranzit, apelând în acest sens, în situaţii specifice, chiar la ambasadele acestor state acreditate la Bucureşti.

De asemenea, MAE subliniază necesitatea cooperării cetăţenilor români cu autorităţile ţării respective şi conformării la indicaţiile acestora. Personalul consular românesc nu poate determina exonerarea de răspundere şi nu poate acorda sprijin financiar, ci doar să se asigure că cetăţenii români sunt trataţi corect şi li se respectă drepturile, reaminteşte Ministerul de Externe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Detectoarele radar, interzise în majoritatea statelor europene.
 Vizualizări articol: 541 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Detectoarele radar, interzise în majoritatea statelor europene1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei