Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 18 sep 2008 - Anul XIII, nr. 220 (3901)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Începând de astăzi, este interzisă comercializarea de alimente nesănătoase în incinta şcolilor

Ordinul privind Lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi, publicat, luni, în Monitorul Oficial, intră în vigoare din 18 septembrie, informează Ministerul Sănătăţii Publice.

Astfel, începând de astăzi, toate societăţile comerciale din unităţile de învăţământ au obligaţia de a respecta prevederile acestui ordin, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii Publice (MSP).

Actul normativ conţine exemple de alimente nerecomandate, şi nu o listă exhaustivă a acestora, precizează Ministerul Sănătăţii.

"Scopul acestuia este de a crea un comportament alimentar sănătos, pornindu-se de la premisa că, pe parcursul programului şcolar (patru-şase ore pe zi), necesităţile copilului sunt reprezentate de echivalentul unei gustări, respectiv maxim 10 la sută din valoarea caloricǎ zilnicǎ, reprezentând 300 Kcal", potrivit comunicatului citat.

În lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor sunt incluse prăjiturile, bomboanele, acadelele, hamburgerii, pizza, produsele tip patiserie, cartofii prăjiţi, alte alimente preparate prin prăjire, maioneze, mezeluri grase, chips-uri, biscuiţi săraţi, covrigei, sticks-uri sărate, snacks-uri, alune sărate, seminţe sărate şi alte produse similare. Sunt interzise în şcoli şi alimentele neambalate (excepţie fac bananele si citricele) sau cele neetichetate.

De asemenea, este interzis orice tip de băutură răcoritoare, cu excepţia apei potabile îmbuteliate sau a apei minerale îmbuteliate.

Lista MSP ţine cont de faptul că, în România, copiii petrec în unităţile de învăţământ între patru şi şase ore zilnic, timp în care trebuie să beneficieze de o gustare care să le aducă aproximativ 10 la sută din aportul caloric necesar pentru o zi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începând de astăzi, este interzisă comercializarea de alimente nesănătoase în incinta şcolilor.
 Vizualizări articol: 427 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Începând de astăzi, este interzisă comercializarea de alimente nesănătoase în incinta şcolilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Important trimis de
(18 sep 2008, 13:25:45
Bine ar fi daca ar mai fi vizitati si comerciantii din apropierea scolilor care vand multe produse f. daunatoare tinerilor, dar cei care sunt la 10 metri de scoli sunt lasati la voia intamplarii....cel mai sanatos "pachetelul de acasa"

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei