Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 14 iul 2008 - Anul XIII, nr. 163 (3844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preoţii din sindicatul "Păstorul cel Bun" se vor reuni într-o altă formă de organizare

Reprezentanţii primului sindicat al preoţilor şi mirenilor din România "Păstorul cel Bun", care nu a primit personalitate juridică printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, pronunţată în urmă cu două zile, anunţă că se vor reuni într-o altă formă de organizare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Purtătorul de cuvânt al sindicatului "Păstorul cel Bun", preotul Viorel Dică, a declarat, ieri, că în urma mesajelor pe care conducerea sindicatului le-a primit s-a decis reunirea preoţilor sub o altă formă de organizare.

El apreciază că sindicatul, ca formă de organizare a preoţilor şi mirenilor, a speriat conducerea Bisericii, întrucât, ca sindicat, preoţii ar fi fost protejaţi de lege.

"Am primit numeroase mesaje de încurajare de la preoţi din toată ţara, care ne cer să continuăm. O să mergem pe o formulă care să nu mai sperie pe nimeni, pentru că sindicatul a speriat. Eram protejaţi de lege. O să mergem, ca formă de organizare, pe o asociaţie, pe o organizaţie a preoţilor din România sau pe o conferinţă naţională a preoţilor, aşa cum era până în 1991-1992”, a declarat preotul Viorel Dică.

El spune că reprezentanţii sindicatului se vor conforma hotărârii adoptate de Tribunalul Dolj, care a respins cererea de înregistrare a "Păstorului cel Bun".

"Au fost discuţii să ne adresăm Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), însă o decizie în acest caz ar putea dura doi-trei ani. În acest timp se pot întâmpla foarte multe în România", a mai spus preotul Viorel Dică.

El speră ca noul mitopolit al Olteniei, episcopul vicar al Episcopiei Râmnicului, Irineu Slătineanul, să fie mai "deschis" şi să-i ajute mai mult pe preoţi.

Magistraţii Tribunalului Dolj s-au pronunţat, vineri după-amiază, în dosarul în care Mitropolia Olteniei contestă înfiinţarea primului sindicat al preoţilor din României “Păstorul cel Bun”, admiţând recursul împotriva hotărârii de înregistrare a sindicatului, pronunţată de Judecătoria Craiova. Decizia instanţei este definitivă.

La sfârşitul lunii mai, preotul Nicolae State de la Catedrala Episcopală Râmnicu Vâlcea anunţa înfiinţarea Sindicatul "Păstorul cel Bun", printr-o hotărâre a Judecătoriei Craiova.

Potrivit acestuia, în sindicat s-au înscris 35 de preoţi şi mireni din cele cinci judeţe ale Olteniei.

Reprezentantul Mitropoliei Olteniei, prezent la conferinţa de presă în care s-a anunţat înfiinţarea sindicatului, a afirmat că decizia Judecătoriei Craiova va fi atacată la tribunal. "Mitropolia Olteniei nu poate fi de acord cu o mişcare sindicală. Noi nu suntem funcţionari publici. Mitropolia Olteniei va face recurs la hotărârea judecătorească", declara părintele consilier al Mitropoliei, Sever Negrescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preoţii din sindicatul "Păstorul cel Bun" se vor reuni într-o altă formă de organizare.
 Vizualizări articol: 602 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preoţii din sindicatul "Păstorul cel Bun" se vor reuni într-o altă formă de organizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei