Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2008 - Anul XIII, nr. 93 (3774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicatele din educaţie vor ca tichetele cadou să fie asimilate unei majorări salariale

Preşedintele Federaţiei Sindicale din Învăţământ "Spiru Haret", Gheorghe Izvoranu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să propună Guvernului introducerea valorii maximale a tichetelor cadou pentru dascăli în salariu, sub forma unei majorări salariale.

Gheorghe Izvoranu a atras atenţia că prevederile legale care lasă la latitudinea administraţiilor locale acordarea tichetelor cadou pot crea situaţii de discriminare.

Mai mult, potrivit lui Izvoranu, prin prevederile legale există şi posibilitatea ca tichetele cadou să nu le fie acordate deloc cadrelor didactice.

"Legea 193 şi ordonanţa de acordare a tichetelor cadou, practic, lasă la latitudinea comunităţilor locale, din veniturile proprii, acordarea acestor tichete cadou, dacă au propus în bugetele lor aceste tichete cadou. În situaţia în care nu s-au propus şi nu au bani, practic acele tichete în acele comunităţi pot fi de 0 lei, iar acolo unde vor să fie până la valoarea maximală. Deci este clar că va fi o discriminare în funcţie de posibilităţile fiecărei comune", a spus Izvoranu.

Potrivit acestuia, Federaţia se gândeşte la o variantă care să soluţioneze această problemă, respectiv asimilarea valorii tichetelor cadou unei majorări salariale.

"Ne gândim să negociem cu Guvernul, acesta sau cel care va urma, posibilitatea ca aceste tichete cadou - dar valoarea maximală a tuturor tichetelor cadou obţinute la număr maxim de evenimente - să poată fi trecute în salarizare ca o medie lunară, pe lângă majorările salariale pe care noi le avem în mod normal. Şi atunci ar fi cred în favoarea salariaţilor", a afirmat acesta.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din educaţie vor ca tichetele cadou să fie asimilate unei majorări salariale.
 Vizualizări articol: 488 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicatele din educaţie vor ca tichetele cadou să fie asimilate unei majorări salariale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Organizarea olimpiadelor nationale trimis de
(20 apr 2008, 08:05:54
Guvernul trebuie sa se gandeasca serios sa includa in salariul profesorilor (dar numai din Suceava) si o suma fixa de bani (aproximativ 200-300 de lei) pentru organizarea olimpiadelor nationale, pentru ca, desi nu se face "oficial", de cate ori se organizeaza un astfel de eveniment pe la noi (si mai ales cand se intampla in preajma Pastelui), saracii profesori sunt obligati de inspectorul de la specialitatea respectiva, sa contribuie cu sume importante de bani pentru organizarea acestor activitati. Si este vorba de sume impresionante. Ori, daca nu poate, atunci guvernul trebuie sa decida ca acesti bani sa fie trecuti ca venituri in bugetul inspectorului respectiv iar acesta sa plateasca impozit. Eu cred ca ar fi o idee buna pentru ca, la cati bani aduna o astfel de persoana, sumele colectate la bugetul de stat ar creste considerabil.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei