Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2008 - Anul XIII, nr. 93 (3774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă în cazul unui copil operat de apendicită din greşeală

Ministrul Sănătăţii Publice, Eugen Nicolăescu, a solicitat, ieri, Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti să analizeze, în regim de urgenţă, cum a fost posibil ca un copil să fie operat de apendicită din greşeală, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii Publice (MSP), ca urmare a mediatizării cazului pacientului minor care a suferit, în mod nejustificat, o operaţie de apendicită, în 19 martie, la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, ministrul Eugen Nicolăescu a solicitat Autorităţii de Sănătate Publică Bucureşti analizarea, în regim de urgenţă, a circumstanţelor care au dus la efectuarea acestei intervenţii chirurgicale.

În plus, ministrul Sănătăţii a cerut Colegiului Medicilor Bucureşti (CMB) să trimită o informare privind rezultatul anchetei pe care a deschis-o în acest caz.

Colegiul Medicilor Bucureşti a fost sesizat, ieri, de directorul Spitalului ''Grigore Alexandrescu'' în legătură cu un caz în care un copil de nouă ani a fost operat de apendicită în locul altuia, în urmă cu mai bine de trei săptămâni.

 

Sancţiuni.

Cadrele medico-sanitare de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" implicate în cazul copilului operat de apendicită din greşeală, respectiv chirurgul, anestezistul şi asistenta, au fost sancţionate prin transferul într-un alt departament şi reţinerea a 10 la sută din salariu timp de trei luni.

Comitetul Director al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" a analizat imediat greşeala medicală majoră produsă, în 19 martie 2008, în Departamentul de Chirurgie II, prin care un copil a fost operat pentru apendicită acută, se arată într-un comunicat de presă al Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Cazul, interpretat ca unul de malpraxis, a fost analizat şi de Consiliul Etic al Spitalului, care a decis sancţionarea celor doi doctori, chirurgul şi anestezistul, şi a asistentei prin transferul la un alt departament al spitalului şi reţinerea a 10 la sută din salariu timp de trei luni. De asemenea, a fost sesizat Colegiul Medicilor din Bucureşti, care urmează să analizeze cazul în Comisia de Disciplină.

Comitetul Director şi managerul au cerut scuze părinţilor copilului operat din greşeală şi i-au informat referitor la sancţionarea celor implicaţi. Aceştia au înţeles şi nu au făcut reclamaţie, se precizează în comunicatul de presă al spitalului de copii.

Spitalul Clinic de Urgenţă pentru copii „Grigore Alexandrescu” aşteaptă, în prezent, decizia Comisiei de Disciplină a Colegiului Medicilor pentru a completa, eventual, sancţiunile.

Potrivit unor surse medicale, copilul operat, în vârstă de nouă ani, trebuia să efectueze, sub anestezie, o cistoscopie (examinare endoscopică a vezicii urinare cu ajutorul cistoscopului prin care se poate afla, printre altele, motivul eliminării involuntare de urină, al urinării cu sânge sau urinării dureroase).

Copilul a fost anesteziat, dar chirurgul nu i-a făcut o cistoscopie, ci l-a operat de apendicită.

Colegiul Medicilor Bucureşti (CMB) a fost sesizat, ieri, de directorul Spitalului ''Grigore Alexandrescu'' în legătură cu acest caz, care va fi luat în discuţie, cel mai probabil, în luna mai.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă în cazul unui copil operat de apendicită din greşeală.
 Vizualizări articol: 549 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetă în cazul unui copil operat de apendicită din greşeală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei