Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 apr 2008 - Anul XIII, nr. 93 (3774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9751 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5879 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Patriarhul Daniel se va externa cu câteva zile înainte de Paşte

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, se va externa cu câteva zile înainte de Paşte, anunţă Patriarhia Română, precizând că starea sa de sănătate este bună şi că are parte de mai multă linişte la Spitalul Militar Central, unde este internat, decât la Reşedinţa Patriarhală.

"Întrucât are mai multă linişte la spital decât la Reşedinţa Patriarhală, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a decis să se externeze cu câteva zile înainte de sărbătoarea Sfintelor Paşti pentru a participa la slujba Învierii din noaptea de 26 spre 27 aprilie 2008", se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

Reprezentanţii patriarhiei precizează că starea de sănătate a patriarhului este bună şi-i permite să facă zilnic exerciţii de deplasare, nu numai cu ajutorul cadrului de sprijin, ci şi cu ajutorul cârjelor.

De asemenea, Patriarhul României îşi finalizează controlul medical periodic şi urmează un tratament stomatologic, se mai arată în comunicat.

 

Evaluarea stării de sănătate.

Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu a anunţat, joi, că a decis extinderea evaluării stării de sănătate a Patriarhului Daniel, pentru a avea un buletin medical complet la externare.

"Este vorba despre un control de rutină şi nu urmarea unor afecţiuni care ar fi fost descoperite pe durata spitalizării. Mi se pare normal ca, la externare, PF Daniel să aibă un buletin medical complet care să ateste starea lui de sănătate'', a declarat, joi, într-o conferinţă de presă ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

În prezent, Reşedinţa Patriarhală este în renovare, iar lucrările de restaurare şi extindere de la scările de la intrarea principală, începute la 25 martie, ar putea dura trei luni. Potrivit purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, preotului Constantin Stoica, atât biserica, cât şi intrarea în reşedinţă sunt cuprinse într-un plan mai amplu de reabilitare.

"Prea Fericitul Părinte Daniel şi-a fracturat piciorul când intra în reşedinţă, dar nu prin intrarea oficială (cea aflată acum în renovare şi extindere), ci pe a doua, aflată la câţiva metri de aceasta", a explicat, joi, Constantin Stoica.

PF Daniel a suferit, în 30 martie, o fractură dublă la glezna stângă, în timp ce urca treptele Reşedinţei Patriarhale. Patriarhul a fost operat în aceeaşi zi la Spitalul de Urgenţă Militar Central din Capitală şi a rămas internat în Clinica de ortopedie-traumatologie a unităţii sanitare.

În urma operaţiei pentru fractura la glezna stângă, Patriarhul Daniel se deplasează cu ajutorul unui cadru metalic şi urmează un tratament de recuperare. O comisie ministerială monitorizează evoluţia stării de sănătate a Patriarhului Daniel atât pe durata spitalizării, cât şi după externarea acestuia.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Daniel se va externa cu câteva zile înainte de Paşte.
 Vizualizări articol: 460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Patriarhul Daniel se va externa cu câteva zile înainte de Paşte0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sarbatori fericie trimis de
(20 apr 2008, 11:58:10
Speram ca bunul Dumnezeu sa va readuca printre noi, si fizic, la Sfintele Sarbatori Pascale cu sanatate si bucurie.Avem nevoie de credinta.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei