Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 25 mar 2008 - Anul XIII, nr. 71 (3752)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În BPN al PSD

Vanghelie s-a ciondănit cu Iliescu

Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, şi preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, au avut, ieri, în BPN, câteva schimburi de replici, Vanghelie acuzându-l pe Iliescu că nu ar fi de stânga, iar acesta spunându-i primarului Sectorului 5 că ar trebui să coboare cu picioarele pe pământ.

Marian Vanghelie l-a atacat, ieri, în şedinţa BPN, pe preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, căruia i-a reproşat că nu este de stânga, au relatat, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Acestea au arătat că Vanghelie a ridicat în discuţie subiectul legat de candidatura la Primăria Bucureştiului, disputată de el şi de Sorin Oprescu, şi a insistat ca punctul de vedere al organizaţiei din Capitală să fie respectat.

Vanghelie a spus că Oprescu nu ar fi un candidat bun pentru partid, nu doar pentru că nu are sprijinul PSD Bucureşti, ci şi din cauza modului său de lucru şi de "comportament".

 

„S-a depăşit vremea!”

"Eu v-am respectat foarte mult, dar cred că s-a depăşit vremea ca să nu se ţină cont de punctul de vedere al organizaţiei. Spuneţi că sunteţi un om de stânga, dar eu nu cred că sunteţi un om de stânga", i-a spus Vanghelie lui Iliescu, potrivit surselor citate.

Acestea au mai arătat că preşedintele de onoare al PSD ar fi replicat: "Cum îşi permite el să spună că eu nu sunt un om de stânga, când eu m-am bătut toată viaţa mea pentru principii?".

"Spre binele tău, ar fi bine să cobori cu picioarele pe pământ", i-a mai spus preşedintele de onoare al PSD lui Vanghelie.

În cursul discuţiei din BPN, Vanghelie l-a mai atacat o dată pe Iliescu, făcând referire la unele afirmaţii ale preşedintelui de onoare al PSD cu privire la necesitatea ca partidul să atragă votul intelectualilor şi să desemneze candidaţi capabili să aibă succes la această categorie electorală.

 

„Nici un vot de la intelectuali”.

"Nu mai vorbiţi despre intelectuali, că dumneavoastră veţi candida pe o circumscripţie uninominală şi nu veţi lua nici un vot de la intelectuali", i-a spus Vanghelie lui Iliescu, potrivit aceloraşi surse.

De asemenea, Vanghelie a respins, fără a face referiri nominale, punctele de vedere formulate de unii vicepreşedinţi, potrivit cărora o candidatură a lui la Primăria Capitalei ar aduce deservicii electorale partidului, la nivel naţional.

Sursele citate au arătat că preşedintele PSD Bucureşti l-a criticat şi pe preşedintele Senatului, Nicolae Văcăroiu, pentru faptul că şi-a exprimat public sprijinul faţă de Sorin Oprescu.

Văcăroiu a replicat că el nu şi-a manifestat sprijinul pentru Oprescu, ci a arătat că decizia cu privire la candidatul pentru Bucureşti aparţine Comitetului Executiv, şi nu Biroului Permanent.

În faţa ziariştilor, după şedinţa BPN, întrebat dacă este mai bine pentru PSD să candideze Vanghelie sau Oprescu la Primăria Capitalei, Văcăroiu a afirmat: "Punctul meu de vedere îl ştiţi, eu sunt de partea lui Oprescu".

 

Goană vrea pace.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, ieri, după BPN, că ar fi de dorit evitarea unei competiţii între Sorin Oprescu şi Marian Vanghelie pentru candidatura la Primăria Capitalei şi şi-a exprimat speranţa că spiritele se vor linişti până la Comitetul Executiv.

Întrebat dacă îl susţine pe Sorin Oprescu sau pe Marian Vanghelie în ceea ce priveşte candidatura pentru Primăria Bucureştiului, Geoană a răspuns: "Eu rămân la părerea mea, că trebuie ascultată şi organizaţia. Sunt argumente pro şi contra. Nu doresc nici unui alt coleg, fie că este Ponta, fie că este Vanghelie, să treacă prin ce am trecut eu. Nu mai vreau să mai trecem în partid prin ce am trecut eu şi prin ce a trecut şi Sorin Oprescu, când am candidat fără să avem sprijinul total al organizaţiei".

Geoană a mai afirmat, răspunzând unor întrebări, că ar fi de dorit evitarea unei situaţii în care, la Comitetul Executiv, delegaţii ar avea de ales pentru candidatura la Primăria Bucureştiului între Sorin Oprescu şi Marian Vanghelie.

"Eu aş vrea să evităm o competiţie între doi colegi. Sper ca în aceste zile, până la Comitetul Executiv, să se liniştească spiritele, care uneori, în astfel de perioade, se mai inflamează", a adăugat el.

El a ţinut să precizeze că decizia privind candidatul formaţiunii pentru Primăria Bucureşti "este încă în laborator". Geoană a spus că Marian Vanghelie are suportul total al organizaţiei din Bucureşti, însă decizia finală va aparţine Biroului Permanent şi Comitetului Executiv al PSD, care va avea loc după summit-ul NATO.

 

Iliescu despre Vanghelie: „Omul are voinţă”.

Întrebat, la RFI România, cum comentează "ieşirile" lui Marian Vanghelie, care a spus că nu ia lecţii de la preşedintele de onoare al PSD, Iliescu a răspuns că acesta este imprudent şi că nu-i slujesc la nimic "asemenea manifestări de orgoliu".

"E încă tânăr, are doar 40 de ani, are o experienţă acumulată şi care-i utilă, bineînţeles, dar nu-i suficient. Dacă nu este realist, pierde pe mâna proprie. Dar eu nu vreau să comentez, pentru că la momente din astea de tensiune şi de abordare mai subiectivă, sigur, oamenii mai spun şi năstruşnicii", a spus Iliescu.

Întrebat ce efecte crede că va avea faptul că Vanghelie se comportă ca şi cum ar fi deja candidatul PSD la Primăria Capitalei, preşedintele de onoare al PSD a răspuns: "Omul are voinţă, dar nu-i suficient. Asta-i bine, că pe de o parte are determinare şi asta-i necesar pentru un om, să fie hotărât, să lupte pentru o anumită poziţie, dar asta nu-i suficient".

El a ţinut să precizeze că decizia privind candidatul formaţiunii pentru Primăria Bucureşti "este încă în laborator".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vanghelie s-a ciondănit cu Iliescu.
 Vizualizări articol: 338 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vanghelie s-a ciondănit cu Iliescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei