Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 1 mar 2008 - Anul XIII, nr. 51 (3732)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere, numire, învestire

Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiţiei

Avocatul Cătălin Predoiu este noul Ministru al Justiţiei.

Premierul Călin Popescu Tăriceanu a trimis, ieri după-amiază, preşedintelui nominalizarea lui Cătălin Predoiu la Justiţie, iar şeful statului a semnat decretul de numire. Odată cu aceasta, încetează şi interimatul lui Meleşcanu la Justiţie.

Decretul privind numirea lui Cătălin Predoiu ministru al Justiţiei a fost publicat, ieri seară, în Monitorul Oficial.

Noul ministru al Justiţiei, Cătălin Predoiu, este de profesie avocat, doctor în drept comercial, nominalizarea sa la minister fiind o surpriză în condiţiile în care numele său nu a fost vehiculat ca posibil candidat pentru acest portofoliu.

 

Ceremonie restrânsă.

Predoiu a depus, ieri seară, jurământul ca ministru al Justiţiei, în prezenţa preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Călin Popescu Tăriceanu, a ministrului Apărării Teodor Meleşcanu, cel care a asigurat interimatul la Ministerul Justiţiei, şi consilierii Ştefan Deaconu şi Valeriu Turcan.

Ceremonia a fost restrânsă, nu a cuprins intonarea imnului de stat şi nici nu au fost ciocnite cupe de şampanie la final. De altfel, ceremonia s-a desfăşurat în Salonul ambasadorilor de la Cotroceni, nu în Sala Unirii, unde au loc de obicei astfel de ceremonii.

La finalul ceremoniei, şeful statului, premierul şi ministrul Apărării au stat de vorba pentru câteva minute.

 

Băsescu, încrezător.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, ieri, după învestirea noului ministru al Justiţiei că speculaţiile legate de activitatea anterioară a acestuia "nu au acoperire în legături care să-i pericliteze activitatea în MJ", precizând că are toată încrederea în el.

Băsescu s-a referit la informaţiile conform cărora firma de avocatură Zamfirescu Racoţi Predoiu, unde este avocat asociat noul ministru al Justiţiei, a fost în ultimii ani principalul consultant pe probleme juridice al Rompetrol, grup condus de Dinu Patriciu.

Şeful statului a precizat că în cursul după-amiezii a avut o consultare cu premierul Tăriceanu, amândoi fiind de acord cu nominalizarea lui Predoiu la Ministerul Justiţiei.

Băsescu a spus că a primit "toate informaţiile" în legătură cu activitatea de până acum a lui Predoiu şi a adăugat că speculaţiile legate de activitatea sa anterioară nu îi pot periclita activitatea la minister.

"Un bun avocat, un bun avocat pe comercial poate reprezenta pe oricine, astăzi pe mine, mâine pe domnul prim-ministru şi poimâine pe oricine, în chetiuni comerciale", a mai declarat preşedintele, precizând că are toată încrederea în Cătălin Predoiu.

"Am toată încrederea în dumneavoastră. Mă bucur că sunteţi tânăr şi cu un CV impresionant şi nu tipul de CV făcut să umple pagini, ci unul care este acoperit în recunoaşterea profesională", a afirmat Traian Băsescu.

El i-a dorit "mult, mult succes" noului ministru şi l-a asigurat de tot sprijinul său.

Şeful statului i-a spus lui Predoiu că are o "misiune relativ dificilă", având în vedere că în iunie Comisia Europeană va prezenta raportul referitor la justiţia din România.

"Vă asigur că România nu este acum în pericolul de a i se aplica o clauză de salvgardare, în cazul în care îşi continuă progresele în justiţie, şi am convingerea că veţi reuşi, la fel ca ministrul Cioloş", a spus şeful statului.

 

Puteau evita criza.

Băsescu i-a spus, ieri, premierului Tăriceanu, după învestirea lui Predoiu, că, dacă îl nominaliza pe acesta de la început, nu era o criză la Justiţie, şeful Executivului răspunzând că nu a fost chiar o criză.

Acest schimb de replici a avut loc în timp ce preşedintele şi premierul ieşeau din salonul unde s-a desfăşurat ceremonia de depunere a jurământului de către Predoiu.

 

Meleşcanu: "Bogdaproste!"

Ministrul Apărării, Teodor Meleşcanu, care a asigurat interimatul la Ministerul Justiţiei şi care fusese propus de PNL să preia portofoliul, i-a spus şefului statului "Bogdaproste!", după depunerea jurământului de învestitură de către Cătălin Predoiu, iar preşedintele a izbucnit în râs.

După depunerea jurământului de către noul ministru al Justiţiei, care a avut loc ieri seară, şeful statului a dat mâna cu Predoiu, cu premierul Tăriceanu şi cu Teodor Meleşcanu şi l-a bătut pe umăr.

 

PRM: „Un avocat cu o carte de vizită cam sărăcuţă”.

Preşedintele executiv al PRM, Lucian Bolcaş, a declarat, ieri, că la conducerea Ministerului Justiţiei ar fi fost mai potrivit un om politic, decât un avocat cu "o carte de vizită cam sărăcuţă, în pofida câştigurilor pecuniare".

"Este un paradox. Depolitizarea justiţiei nu se poate face decât de un om politic experimentat şi de bună credinţă", a declarat Lucian Bolcaş, referitor la numirea ca ministru al Justiţiei a avocatului Cătălin Marian Predoiu.

Preşedintele executiv al PRM l-a calificat pe Predoiu drept "un avocat de prestigiu" în domeniul comercial.

El a mai spus că pe Marian Predoiu îl recomandă numai calitatea sa de avocat în domeniul comercial, în care s-a ocupat de "afacerile multor fruntaşi liberali".

"Numirea sa este expresia directă a crizei de oameni bine pregătiţi în diverse specialităţi în care se află PNL", a susţinut deputatul PRM.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiţiei.
 Vizualizări articol: 485 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cătălin Predoiu, noul ministru al Justiţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Raţă cu castraveţi 6 porţii - 100 minute 1 raţă100g untură de raţă600g castraveţi muraţi1 ceapă mare2 linguri pastă de tomate1 ţelină mică1 leg. mărar± sare, piper Curăţaţi raţa de tuleie, pârliţi-o la flacără,  apoi spălaţi-o... Citeşte