Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii doresc o justiţie în care politicul să tacă

Instituţiile implicate în combaterea corupţiei trebuie să stea departe de războiul politic televizat, deoarece românii doresc o justiţie în care politicul să tacă, a declarat premierul Tăriceanu, precizând că se va implica personal pentru a evita intervenţia politicului în actul de control.

"Frauda poartă acelaşi nume şi are acelaşi efect indiferent de culoarea politică a celui care o săvârşeşte. Vă cer în continuare ca aceasta să rămână o constantă a DLAF şi sunt aici să vă asigur că voi face tot ce îmi stă în puteri pentru ca politicul să nu aibă nici o imixtiune în activitatea dumneavoastră", le-a spus Tăriceanu inspectorilor.

Lupta împotriva corupţiei nu se face cu "Supermani de televiziune" sau cu personaje providenţiale, în care să primeze victoriile de imagine, ci cu persoane responsabile, oneste, muncitoare şi serioase, care să îşi facă datoria mai presus de orice, a mai afirmat Tăriceanu.

El a anunţat, la raportul de activitate pe 2007 al Departamentului pentru Luptă Antifraudă (DLAF), prezentat ieri la Guvern, că Executivul se va implica în continuare pentru combaterea corupţiei în sănătate, educaţie, administraţie.

Premierul a apreciat totodată că DLAF trebuie să reprezinte un garant al utilizării corecte a fondurilor europene.

Raportul prezentat ieri relevă că DLAF a efectuat, pe parcursul anului trecut, 103 controale privind obţinerea, derularea şi utilizarea fondurilor provenite din programele de asistenţă financiară nerambursabilă ale Uniunii Europene, dintre care 84 au fost finalizate. În 56 cazuri au fost constatate indicii de fraudă, iar în 14 cazuri au fost identificate nereguli.

Valoarea totală a proiectelor controlate a fost de aproximativ 200 milioane euro, în creştere cu 38% faţă de valoarea proiectelor controlate în 2006.

În raport cu anul 2006, a fost înregistrată o creştere cu 20% a numărului proiectelor PHARE controlate (58 cazuri), precum şi o dublare a cazurilor aferente programului SAPARD (30 cazuri).

În perioada 2005-2007, DLAF a transmis Direcţiei Naţionale Anticorupţie 121 de cazuri privind posibile fraude în obţinerea şi utilizarea fondurilor comunitare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii doresc o justiţie în care politicul să tacă.
 Vizualizări articol: 401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii doresc o justiţie în care politicul să tacă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte