Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 feb 2008 - Anul XIII, nr. 41 (3722)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Parcurile, grădinile zoo şi botanice şi bazele sportive vor fi de utilitate publică

Senatul a adoptat, ieri, o prevedere legislativă potrivit căreia devin de utilitate publică parcurile, grădinile zoologice şi botanice, precum şi bazele sportive şi de agrement, amenajate din bani publici, ceea ce interzice construcţiile în aceste zone şi retrocedarea acestora.

Senatorii au aprobat, prin ridicare de mână, proiectul de lege pentru modificarea Legii 33/1994 (privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică), iniţiat de Marius Marinescu. Textul legislativ a fost adoptat cu 97 de voturi "pentru", o singură abţinere şi nici un vot "împotrivă", în aplauzele mai multor zeci de persoane prezente la loja invitaţilor Senatului.

Propunerea legislativă introduce prevederea potrivit căreia sunt de utilitate publică parcurile, grădinile zoologic şi botanice, precum şi bazele sportive şi de agrement, amenajate din bani publici.

"Având în vedere agresiunea fără precedent asupra spaţiilor verzi din ţara noastră, solicit exproprierea pentru cauza de utilitate publică a suprafeţelor aflate astăzi în proprietate privată din zonele verzi. În acest fel va fi posibilă refacerea şi redarea cetăţenilor a acestor oaze de odihnă şi agrement", a arătat Marius Marinescu, în expunerea de motive a proiectului de lege.

Senatorul susţine că ambiguitatea legii în legătură cu regimul de utilitate publică al spaţiilor verzi a permis dezvoltatorilor imobiliari, "în cârdăşie cu unii primari", să construiască "abuziv şi haotic" în parcuri.

Dacă propunerea sa va deveni lege, parcurile, grădinile zoologic şi botanice, precum şi bazele sportive şi de agrement, amenajate din bani publici vor avea regim de utilitate publică, oprindu-se astfel retrocedarea şi distrugerea lor prin construcţii.

Reprezentantul Guvernului a propus retrimiterea către Comisia juridică a propunerii legislative, pentru reexaminare. Senatorul PSD Ion Iliescu a susţinut, însă, că propunerea trebuie votată de Senat, eventuale corecţii urmând să fie făcute la Camera Deputaţilor.

Senatul este prima Cameră sesizată. Forul decizional în cazul acestui act normativ este Camera Deputaţilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcurile, grădinile zoo şi botanice şi bazele sportive vor fi de utilitate publică.
 Vizualizări articol: 484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Parcurile, grădinile zoo şi botanice şi bazele sportive vor fi de utilitate publică0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Piept de pui cu grâu 4 porţii - 40 minute 2 piepţi de pui mai mari400g grâu 1 ceapă2 morcovi1 păstârnac4 linguri ulei100g stafide1 ardei iute1 leg. pătrunjel verde1 lămâie± sare, piper Taie carnea în bucăţi mai... Citeşte